Ερώτηση από 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την υπαγωγή όλων των ταμείων στο ΙΚΑ

Ζητούν ενημέρωση και για όρια ηλικίας, πρόωρη συνταξιοδότηση.

Για το ενδεχόμενο υπαγωγής όλων των ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης στο ΙΚΑ κατέθεσαν ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Οι βουλευτές απευθύνονται στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και επικαλούνται το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ».

«Είναι φανερό, ότι η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας ως επιστημονικοφανή μανδύα τη μελέτη του ΚΕΠΕ, προωθεί την ενοποίηση στο κατώτερο δυνατόν επίπεδο όσον αφορά στο ύψος των συντάξεων με εξίσωσή τους προς τα κάτω και στο ανώτερο δυνατόν επίπεδο όσον αφορά στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης με την κατάργηση της δυνατότητας για πρόωρη συνταξιοδότηση, πριν από την ηλικία των 62 ετών, των εργαζομένων μητέρων με ανήλικα παιδιά, των ΑμεΑ και των εργαζομένων σε βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα, καθώς επίσης και με την αύξηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση της κατώτερης σύνταξης από 15 σε 20 ασφαλίσιμα έτη (από 4.500 ένσημα σε 6.000)», αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηγορούν επίσης την κυβέρνηση, ότι «αποδέχεται και προωθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τη συρρίκνωση των συνταγματικών δικαιωμάτων της απεργίας και του συνδικαλισμού, νέα μείωση μισθών και απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να ενημερωθούν αν η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει στην υπαγωγή όλων των ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης, καθώς και των ταμείων εφάπαξ παροχών στο ΙΚΑ, με εξαίρεση τον ΟΓΑ. Ζητούν επίσης να ενημερωθούν ποια είναι τα κυβερνητικά σχέδια για τα όρια ηλικί��ς συνταξιοδότησης, την πρόωρη συνταξιοδότηση και για τον υπολογισμό των συντάξεων καθώς και τυχόν αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο. Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου αιτούνται και το έγγραφο του υπουργείου Εργασίας προς την τρόικα υπό τον τίτλο «Διοικητική Αναδιοργάνωση των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top