Μπακογιάννη από Βερολίνο: Στην Ευρώπη πλέον έχουν υψωθεί νέα τείχη

«Η ΕΕ φαίνεται εν πολλοίς ανίκανη να αρθεί στο ύψος των προκλήσεων»

Μπακογιάννη από Βερολίνο: Στην Ευρώπη πλέον έχουν υψωθεί νέα τείχη
Για νέα τείχη στην Ευρώπη έκανε λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη από το Βερολίνο όπου λαμβάνουν χώρα εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η επέτειο από την Πτώση του Τείχους.

«Στην Ευρώπη έχουν ήδη υψωθεί νέα τείχη και η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται εν πολλοίς ανίκανη να αρθεί στο ύψος των προκλήσεων» σημείωσε η βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στο Συνέδριο του Ινστιτούτου για την Πολιτιστική Διπλωματία του Βερολίνου.

«Η ευφορία από την μετάβαση που ακολούθησε την επανένωση της Ευρώπης αμαυρώνεται τώρα από την οδύνη των λαών, όπως οι Έλληνες και οι Πορτογάλοι, που ακολούθησε την κρίση χρέους της Ευρωζώνης» πρόσθεσε η κα Μπακογιάννη, η οποία έκανε λόγο για σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες από το «φάρμακο που επελέγη για τη θεραπεία των χωρών».

Η βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε και στα προβλήματα στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ υπογράμμισε πως είναι πλέον ανάγκη το «τείχος της Λευκωσίας» να πάψει να είναι η τελευταία διαχωριστική γραμμή στην Ευρώπη.

Τέλος, η κα Μπακογιάννη τόνισε την ανάγκη να καλυφθεί το δημοκρατικό κενό στην Ευρώπη με αλλαγή των Συνθηκών αλλά και να αντιμετωπιστεί η φτώχεια. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top