Βρούτσης: Αύριο θα δείτε στην «Διαύγεια» τη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα

Μεγάλη ανακούφιση για τους φορολογούμενους και την κυβέρνηση

​Τη Δευτέρα ανεβαίνει στη «Διαύγεια» η εγκύκλιος για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

O υπουργός Εργασίας πρόσθεσε ότι θεσπίστηκε ένα «ευνοϊκό, δίκαιο, ευέλικτο πλαίσιο για την ένταξη όλων όσων χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία με πολύ σημαντικές εκπτώσεις σε πρόστιμα και προσαυξήσεις που φθάνουν μέχρι και την πλήρη απαλλαγή τους».

Η αποστολή της εγκυκλίου στους Οργανισμούς θα βάλει τέλος στην εκκρεμότητα μηνών και η κυβέρνηση ελπίζει να δει να εισρέει στα δημόσια ταμεία μέρος των χρεών που έχει ξεπεράσει τα 60 δισ. ευρώ.

Η ρύθμιση παρέχει σημαντικές εκπτώσεις σε πρόστιμα και προσαυξήσεις, όπως και τη δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών ως και σε 100 δόσεις.

Ταυτοχρόνως, η νέα ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα συμψηφισμού επιστροφών ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος με οφειλές προς τα Ταμεία για μέρος της οφειλής.

Πάντως, το Σάββατο το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία διαβεβαιώνει ότι η ρύθμιση είναι νόμος και θα εφαρμοστεί, απαντώντας σε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η τρόικα έχει ζητήσει την απόσυρση της ρύθμισης εκτιμώντας ότι θα δημιουργηθεί τρύπα 1 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2015.

Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι δεν τίθεται θέμα απόσυρσης της ρύθμισης, ωστόσο παραδέχονται ότι υπάρχει ανταλλαγή πληροφοριών με την τρόικα και εφόσον υπάρξουν κάποιες παρατηρήσεις, τις οποίες αποδέχεται η κυβέρνηση, α��τές θα ενσωματωθούν στην εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Εσόδων, η οποία θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να ανοίξει η εφαρμογή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top