Βενιζέλος: η κυβέρνηση έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για να αλλάξει σελίδα η χώρα

«Στόχος να ξεφύγουμε από το καθεστώς του μνημονίου και της τρόικας»

Βενιζέλος: η κυβέρνηση έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για να αλλάξει σελίδα η χώρα

Στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι το τέλος του 2014 να έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους εταίρους και να έχει αλλάξει σελίδα η χώρα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση για την χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε: «Στόχος είναι να έχουμε φύγει από το καθεστώς του μνημονίου και της τρόικας, να έχουμε γυρίσει σε ένα καθεστώς ουσιαστικής ισοτιμίας μέσα στην Ευρωζώνη, αλλά με την υποστήριξη υφισταμένων τακτικών μηχανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι εκτάκτων μηχανισμών, όπως ήταν η τρόικα. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο, τίποτα ασφαλέστερο».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε: «Δυστυχώς, κάποιοι, για λόγους μικροκομματικούς, υπονομεύουν το εθνικό μέτωπο και στην πραγματικότητα θέλουν να επιστρέψει η χώρα σε ένα καθεστώς εξάρτησης, μνημονίου και τρόικας. Εκτός και αν θέλουν να πουν ότι αν πετύχουμε αυτή τη συμφωνία, αυτοί θα την καταγγείλουν για να προσφέρουν στον ελληνικό λαό κάτι που δεν μπορούν να περιγράψουν και δεν μπορούν να εγγυηθούν. Εμείς τους καλούμε να βοηθήσουν, να συστρατευτούν, να συναινέσουν για να πετύχουμε το καλύτερ�� για τη χώρα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top