«Καρφώνει» Λοβέρδο η Παπακώστα για το κλείσιμο του σχολείου του « 18 Άνω»

Θα ξεκινήσει η λειτουργία του με κάλυψη των δαπανών από το ΨΝΑ

Εντολή να λειτουργήσει το σχολείο της Μονάδας Απεξάρτησης Τοξικομανών ‘18 Άνω’, με κάλυψη δαπανών από τον προϋπολογισμό του ΨΝΑ, έδωσε η υφυπουργός Υγείας κ. Παπακώστα, που «καρφώνει» το υπουργείο Παιδείας για την μη επίλυση των προβλημάτων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η υφυπουργός Υγείας, με εντολή της προς τον Διοικητή του Ψ.Ν.Α., Παύλο Θεοδωρακη, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία του σχολείου της Μονάδας Απεξάρτησης Τοξικομανών ‘18 Άνω’ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής και μέχρις ότου να ομαλοποιηθεί η χρηματοδότησή του από το Υπουργείο Παιδείας, ζήτησε την άμεση χρηματοδότηση και κάλυψη των δαπανών του σχολείου από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου, προκειμένου να μη χαθεί η τρέχουσα σχολική χρονιά.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, κατά τους προηγούμενους μήνες, τόσο η Υφυπουργός, όσο και ο Διοικητής του νοσοκομείου, με παρεμβάσεις τους προς το Υπουργείο Παιδείας, ζήτησαν επανειλημμένα την επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει με τους καθηγητές του σχολείου.

Όπως σημείωσε η Υφυπουργός, η συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου αποτελεί κρίσιμης σημασίας παράγοντα για την κοινωνική επανένταξη των θεραπευόμενων και για την πρόληψη της υποτροπής τους.