«Καρφώνει» Λοβέρδο η Παπακώστα για το κλείσιμο του σχολείου του « 18 Άνω»

Θα ξεκινήσει η λειτουργία του με κάλυψη των δαπανών από το ΨΝΑ

Εντολή να λειτουργήσει το σχολείο της Μονάδας Απεξάρτησης Τοξικομανών ‘18 Άνω’, με κάλυψη δαπανών από τον προϋπολογισμό του ΨΝΑ, έδωσε η υφυπουργός Υγείας κ. Παπακώστα, που «καρφώνει» το υπουργείο Παιδείας για την μη επίλυση των προβλημάτων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η υφυπουργός Υγείας, με εντολή της προς τον Διοικητή του Ψ.Ν.Α., Παύλο Θεοδωρακη, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία του σχολείου της Μονάδας Απεξάρτησης Τοξικομανών ‘18 Άνω’ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής και μέχρις ότου να ομαλοποιηθεί η χρηματοδότησή του από το Υπουργείο Παιδείας, ζήτησε την άμεση χρηματοδότηση και κάλυψη των δαπανών του σχολείου από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου, προκειμένου να μη χαθεί η τρέχουσα σχολική χρονιά.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, κατά τους προηγούμενους μήνες, τόσο η Υφυπουργός, όσο και ο Διοικητής του νοσοκομείου, με παρεμβάσεις τους προς το Υπουργείο Παιδείας, ζήτησαν επανειλημμένα την επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει με τους καθηγητές του σχολείου.

Όπως σημείωσε η Υφυπουργός, η συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου αποτελεί κρίσιμης σημασίας παράγοντα για την κοινωνική επανένταξη των θεραπευόμενων και για την πρόληψη της υποτροπής τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top