Με εθελοντική διδασκαλία και πληρωμή σε μόρια θα καλύψει τα κενά ο Α. Λοβέρδος

Απίστευτη πρόταση, εξετάζει το υπουργείο Παιδείας

Με εθελοντική διδασκαλία και πληρωμή σε μόρια θα καλύψει τα κενά ο Α. Λοβέρδος

​Την κάλυψη των κενών με εκπαιδευτικούς που θα δεχτούν να διδάξουν εθελοντικά με αντάλλαγμα κάποια μόρια, ώστε να ανέβουν στους πίνακες κατάταξης εξετάζει το υπουργείο Παιδείας.

Όπως δήλωσε χθες και ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου, στον Real Fm, σκέφτεται να ζητήσει την εθελούσια συνεισφορά εκπαιδευτικών, οι οποίοι δεν εργάζονται ήδη ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι, ώστε να καλυφθούν τα 1.100 κενά περίπου, που υπάρχουν στα σχολεία, ακόμα και σε ειδικότητες εκπαιδευτικών όπως φιλόλογοι ή μαθηματικοί. Μάλιστα σημερινό δημοσίευμα των ΝΕΩΝ αναφέρει ότι αν υλοποιηθεί η σκέψη αυτή, το υπουργείο σκέφτεται να προτείνει ως... "αμοιβή", μόρια για να αποκτήσουν καλύτερη θέση στους πίνακες κατάταξης.

Όπως έχει επαναλάβει άπειρες φορές ο υπουργός Παιδείας, τα κενά στα σχολεία είναι αδύνατον να καλυφθούν αφού λεφτά… δεν υπάρχουν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάποιος διαγωνισμός προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ.

Ακόμα και με το πάγωμα των αιτήσεων συνταξιοδότησης μέχρι το τέλος του χρόνου και την ανάκληση των αποσπάσεων αρκετών εκπαιδευτικών το πρόβλημα παραμένει μεγάλο, δυσχεραίνοντας την λειτουργία των σχολείων.

Ο κ. Λοβέρδος, παραδέχθηκε τέλος ότι ο στόχος της πληρότητας δεν πρόκειται να επιτευχθεί, τονίζοντας ότι δεν έχει πλέον άλλα κονδύλια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top