Συνεδριάζει την Τετάρτη το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας

Η ελάφρυνση του ημερήσιου προγράμματος των μαθητών στην ατζέντα

Με βασικό αντικείμενο τις αλλαγές στο Δημοτικό Σχολείο, όπως έχει προαναγγείλει ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, συνέρχεται αύριο το πρωί η ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, αν και βρίσκεται ταυτόχρονα σε αναβρασμό η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, λόγω των καταλήψεων σε πάνω από 500 Γυμνάσια-Λύκεια.

Η πρόταση που θα καταθέσει ο υπουργός Παιδείας στο συμβούλιο θα κινηθεί στην κατεύθυνση της ελάφρυνσης των μαθητών από το βαρύ ημερήσιο πρόγραμμα. «Κατά βάση, η φιλοσοφία της πρότασης που θα κάνω, είναι λιγότερα μαθήματα, περισσότερη ενασχόληση με ζητήματα που ολοκληρώνουν το παιδί. Δημιουργική απασχόληση, άθληση, καλλιτεχνικά. Το να έχεις 18 μαθήματα στο δημοτικό, είναι απόδειξη ότι είσαι για το τρελοκομείο, είναι απόδειξη ότι για κάποιον άλλον δουλεύεις, όχι για τα παιδιά» σημείωσε ο υπουργός Παιδείας.

Στόχος του υπουργού είναι να συμφωνηθούν οι αλλαγές μέσα στο τρίμηνο ώστε να κατατεθεί το νομοσχέδιο για το νέο δημοτικό στη Βουλή τον Ιανουάριο. Στις προθέσεις του υπουργού είναι επίσης η σύγκληση οργάνου το οποίο θα αποτελείται από πρώην υπουργούς Παιδείας.

Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών έχουν πάντως ανακοινώσει την πρόθεσή τους να μην συμμετάσχουν στις εργασίες της ολομέλειας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top