Κωνσταντινόπουλος: Χρειάζεται συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τα «κόκκινα στεγαστικά»

«Στα επιχειρηματικά δάνεια προηγήθηκαν διεξοδικές συζητήσεις»

Κωνσταντινόπουλος: Χρειάζεται συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τα «κόκκινα στεγαστικά»
Για απαραίτητη συμφωνία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προκειμένου να προχωρήσει η οποιαδήποτε συμφωνία για τα στεγαστικά δάνεια έκανε λόγο ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία έχουμε συνεννοηθεί, ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε σχεδιασμό για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια. Πρέπει όμως να γίνει και αναλυτικός διάλογος μεταξύ των δύο κομμάτων, για να καταλήξουμε σε συμφωνία. Ο κ. Δένδιας χθες έφευγε από το υπουργείο και είπε κάποια πράγματα τα οποία τα έχει δουλέψει, πράγματα υπό σκέψη, όπως ανέφερε και ο ίδιος» σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αναφερόμενος στην πρόταση του κ. Δένδια για πιθανή επεξεργασία ρύθμισης και για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος σημείωσε ότι το σχέδιο για τη ρύθμιση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων είναι αποτέλεσμα διεξοδικών συζητήσεων μεταξύ των δύο κομμάτων της κυβέρνησης.

Παράλληλα, υπενθύμισε πως το ΠΑΣΟΚ έβαλε επιτακτικά το θέμα να συμπεριληφθούν στη ρύθμιση και τα κόκκινα αγροτικά δάνεια, ενώ έχουν γίνει συζητήσεις και με τις τράπεζες και με την τρόικα.

«Τώρα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι -οι πολίτες, οι φορείς, τα κόμματα στη Βουλή- να γίνει η ρύθμιση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έτσι ώστε να υπάρξει πραγματική ανάσα στον επιχειρηματία, αφού του δίνεται αυτή η μεγάλη ευκαιρία. Ελπίζω, ότι θα ολοκληρώσουμε τη διαδικασία στο επόμενο εικοσαήμερο» σημείωσε ο υφυπουργός. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top