Κ. Μητσοτάκης: «O ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κανονικό κόμμα της Ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας»

«Η τρόικα δεν πρόκειται να συνεχίσει μετά την 31η Δεκεμβρίου»

Κ. Μητσοτάκης: «O ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κανονικό κόμμα της Ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας»

​Διευκρινίσεις για τις δηλώσεις που είχε κάνει στο Bloomberg ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι «κανονικό» κόμμα, έδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Εγώ δεν είπα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κανονικό κόμμα. Είπα ότι δεν είναι ένα κανονικό κόμμα της Ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Το λέω αυτό διότι και σήμερα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει μια ενιαία γραμμή. Μάλιστα υπάρχει μια ισχυρή συνιστώσα η οποία αντιμετωπίζει το μέλλον της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, με ισχυρή δόση καχυποψίας. Έτσι είναι σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα διχασμένο κόμμα», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης παραδέχθηκε ότι η εκτίναξη των ελληνικών ομολόγων και η νευρικότητα που παρατηρήθηκε στις αγορές, οφείλεται εν μέρει στη συζήτηση για ολική έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο, αλλά πρόσθεσε ότι υπάρχει επιφύλαξη σε όσους έχουν αγοράσει ομόλογα για το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί την Προεδρική Εκλογή ως μοχλό για να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις τι περιμένετε ότι θα κάνουν οι επενδυτές, ότι θα αγκαλιάσουν μια τέτοια προοπτική;», αναρωτήθηκε.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε επίσης την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα αποχαιρετήσει την τρόικα την 31η Δεκεμβρίου του 2014.

«Η τρόικα δεν πρόκειται να συνεχίσει μετά την 31η Δεκεμβρίου του 2014 γιατί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα τελειώνει. Εκ των πραγμάτων, το μνημόνιο έτσι όπως το γνωρίζουμε τελειώνει. Τι θα το ακολουθήσει; Θα το ακολουθήσει μια εταιρική σχέση της Ελλάδος με την Ευρώπη, η οποία θα συνοδεύεται με μια προληπτική πιστωτική γραμμή», είπε και πρόσθεσε:

«Αν δεν μπορούμε εμείς να κάνουμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να πείσουμε τους πολίτες γι’ αυτές, είτε έχουμε επιτήρηση, είτε δεν έχουμε είναι το ίδιο. Η επιτήρηση δεν πρόκειται να είναι η ίδια με αυτή την ασφυκτική επιτήρηση την τριμηνιααία που έρχονταν οι δανειστές και έλεγχαν μια σειρά από ενέργειες. Τέτοια επιτήρηση δεν πρόκειται να υπάρξει».

Τόνισε τέλος, ότι όλες οι ευρωπαϊκές χώρες είναι σε επιτήρηση λέγοντας:

«Όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες είναι σε επιτήρηση. Δεν επιτρέπει καν σε χώρες όπως η Ιταλία ή η Γαλλία, να αποκλίνουν από τα όρια που θέτει το σύμφωνο σταθερότητας της Ευρωζώνης. Η όποια επιτήρηση στον βαθμό που συνιστά επιβεβαίωση της αυτοδέσμευσης της χώρας, εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί. Μπορούμε να συμφωνήσουμε στα αυτονόητα»;

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top