Ν. Παππάς: «Εκλογές στην Ελλάδα θα γίνουν. Αυτό έχει παγιωθεί ως κλίμα»

«Δεν μπορεί να υπογραφεί συμφωνία χωρίς να μιλήσει ο λαός»

​Για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, αλλά και το ενδεχόμενο εκλογών μίλησε ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκο�� Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε ευθαρσώς την πρόσκληση να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για να καθοριστεί η ημερομηνία των εκλογών και να καθοριστεί από τώρα το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Εκλογές στην Ελλάδα θα γίνουν. Αυτό έχει παγιω��εί ως κλίμα. Δεν έχει ψηφίσει η βουλή αλλά οι δημόσιες τοποθετήσεις των βουλευτών δείχνουν ότι η κυβέρνηση είναι πάρα πολύ μακριά τους. Αυτό δίνει την παρατεταμένη αίσθηση αβεβαιότητας, κάτι το οποίο κάνει τη χώρα μας να πηγαίνει στην κρίσιμη διαπραγμάτευση με χαμηλωμένα τα όπλα», είπε ο κ. Παππάς.

Επανέλαβε μάλιστα την θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μπορεί να υπογραφεί συμφωνία με τους δανειστές μας χωρίς την έγκριση του λαού και τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να ενισχύσει την διαπραγματευτική της ισχύ και θέση, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο όταν μια κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή.

«Καθίσαμε με ειλικρίνεια και δώσαμε τη δυνατότητα στη Νέα Δημοκρατία, να προσέλθει στο τραπέζι, να συμφωνήσουμε για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να πάμε συντεταγμένα. Εμείς ξέρουμε ότι κάθε ώρα που περνάει είναι καταστροφική για τους πολίτες. Δεν βάζουμε την πολιτική μας δυναμική στον τόκο», επισήμανε ο κ. Παππάς.

Αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και στην Κύπρο, ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα δήλωσε:

«Το τμήμα εξωτερικής μας πολιτικής είναι σε επαφή με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου εξωτερικών και θα τοποθετηθούμε με αίσθημα ευθύνης και με καμία προσδοκία να χρησιμοποιήσουμε τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής για εσωτερική κατανάλωση. Νομίζω ότι είναι ανάγκη και προς τους εταίρους και προς τους γείτονες, να βγάλει προς τα έξω ένα ενιαίο Εθνικό Μήνυμα το συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top