Βαλαβάνη: Επιβεβαιώνεται από το ΤΕΕ η σκανδαλώδης εκποίηση του Ελληνικού

"Μήπως είναι η ώρα να παρέμβει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου;"

​Για «σκανδαλώδη εκποίηση του Ελληνικού» κάνει λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη, επικαλούμενη την μελέτη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, που εκτιμά ότι αξία του "φιλέτου" είναι πολύ μεγαλύτερη από τα 915 εκατομμύρια ευρώ που έδωσε η Lamda Development.

Δύο μόλις μέρες μετά τ��ν έκθεση του ΤΕΕ στην οποία τονίζεται ότι η αξία της έκτασης των 6.200 στρεμμάτων του Ελληνικού είναι 2,95 δισ. ευρώ, η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «η αποκαλυπτική μελέτη του ΤΕΕ, για την επενδυτική αξία της περιοχής του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και της ακτής του Αγίου Κοσμά, επιβεβαιώνει την από 27.3.2013 καταγγελία μου για την «βελτιωμένη» οικονομική προσφορά της Lamda Development για το Ελληνικό, από τα 70 στα 130 ευρώ ανά τ.μ».

«Το ΤΕΕ που είναι ακόμα ο επίσημος Τεχνικός Σύμβουλος του Κράτους, αν και δυστυχώς το ξεχνά η κυβέρνηση, έρχεται με την Οικονομοτεχνική Μελέτη Εκτίμησης της Επενδυτικής Αξίας του συγκεκριμένου ακινήτου, να επιβεβαιώσει τα παραπάνω, γιατί εκτιμά ότι η τιμή πώλησης του τετραγωνικού είναι 92€/τ.μ. έναντι 492€/τ.μ που είναι η πραγματική τιμή, δηλ. υποτιμημένη κατά 222%, ενώ τονίστηκε από τους πιστοποιημένους εκτιμητές μηχανικούς του ΤΕΕ και συντάκτες της μελέτης ότι "η επένδυση αυτή προσφέρει υψηλές αξίες, μεγάλα κέρδη και χαμηλό επιχειρησιακό ρίσκο"» σημειώνει.

«Αποτελεί βαθιά πεποίθηση μου, ότι η αντιμετώπιση και των πιο σύνθετων κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων είναι υπόθεση των αγώνων του λαού και της ψήφου των πολιτών. Καμία επιχείρηση "καθαρά χέρια" δεν πρόκε��ται να οδηγήσει στην "κάθαρση" χωρίς τα παραπάνω. Αναρωτιέμαι όμως, όταν ένα σκάνδαλο έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις, μήπως ήρθε η ώρα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ασχοληθεί μ' αυτό; Περιμένουμε…» κατ��λήγει η Νάντια Βαλαβάνη.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top