Αβραμόπουλος: φεύγω υπερήφανος από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Δήλωση για το «αντίο» στο Πεντάγωνο

«Φεύγω περήφανος από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας» επισημαίνει στη δήλωσή του για την αποχώρηση από το Πεντάγωνο ο απερχόμενος υπουργός και νέος επίτροπος στην ΕΕ από τη Δευτέρα Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Από τη Δευτέρα αναλαμβάνω τυπικά και ουσιαστικά τα νέα μου καθήκοντα ως Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέλος του Κολλεγίου των Επιτρόπων.

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να δηλώσω ότι αφήνω το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τη βεβαιότητα, ότι η Πατρίδα μας διαθέτει το αμυντικό σύστημα αλλά και το έμψυχο δυναμικό, που μπορεί να εγγυηθεί τα συμφέροντα του Έθνους και την ασφάλεια της χώρας σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.

Πέραν και πάνω από την οικονομική κρίση, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και παραμένουν, εγγυητής της σταθερότητας και της ειρήνης και θεμέλιο πάνω στο οποίο ενδυναμώθηκε ο γεωπολιτικός ρόλος της Πατρίδας μας.

Φεύγω από το Υπουργείο Άμυνας περήφανος, διότι υπηρέτησα μαζί με το στελεχιακό δυναμικό του, που δίνει κάθε μέρα τον καλύτερο εαυτό του για να είμαστε όλοι οι Έλληνες ασφαλείς, υπερήφανοι και ελεύθεροι» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αβραμόπουλος, αφού προηγουμένως είχε αποχαιρετίσει του επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων στο Πεντάγωνο σε ειδική τελετή και μέσα σε συγκινητική ατμόσφ��ιρα.

Ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε επίσης ότι εργάστηκε τα τελευταία χρόνια ως Υπουργός Εξωτερικών και Υπουργός Εθνικής Άμυνας, για την αναβάθμιση της γεωστρατηγικής και γεωπολιτικής θέσεως της Ελλάδος και ότι «παρά την κρίση, η σημασία της Ελλάδος, όπως και της Κύπρου, αναδεικνύεται και ενισχύεται σε καθημερινή βάση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top