Χαιρετίζει ο Βενιζέλος την παρέμβαση για τα κόκκινα δάνεια

"Να συστρατευθούν για την επιχειρηματικότητα όλες οι υγιείς δυνάμεις"

Χαιρέτισε την παρέμβαση του Υπουργείου Ανάπτυξης για τα κόκκινα δάνεια ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας το μεσημέρι στο συνέδριο Capital + Vision.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων», συμπεριλαμβανομένης και της αναδιάρθρωσης των χρεών των μεγαλύτερων επιχειρήσεων, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι είμαστε λίγες μέρες, ίσως λίγες ώρες, πριν από την οριστική παρουσίαση του σχεδίου αυτού. Σημείωσε ακόμα ότι μπορεί να ανοίξει νέες δυνατότητες σε σχέση με τον κατασκευαστικό τομέα, το γεγονός ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει την παρέμβασή της και για τα στεγαστικά δάνεια.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι τα δημοσιονομικά αποτελέσματα είναι εκείνα που επιτρέπουν τώρα να οργανωθούν εργαλεία προστασίας ευπαθών ομάδων, να θεσπιστούν μέτρα υπέρβασης της κρίσης σε επίπεδο επιχειρήσεων μέσα από τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων και την αναδιάρθρωση των εταιρικών χρεών. «Τώρα μπορούμε να δώσουμε λύσεις σε σχέση με τις πολλές δόσεις για την εξυπηρέτηση των οφειλών των επιχειρήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο» είπε. Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι είχαν χθες την ευκαιρία με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Ανάπτυξης να συζητήσουν για την ανάγκη να καλυφθούν από τις νέες ρυθμίσεις όλες οι περιπτώσεις επιχειρηματικών δανείων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε επίσης στην αναγκαιότητα ύπαρξης περιβάλλοντος σταθερότητας, εμπιστοσύνης και αισιοδοξίας για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε συγκεκριμένα ότι για να διαμορφωθεί αυτό το περιβάλλον πρέπει να συστρατευθούν όλες οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, «κανείς δεν πρέπει να κρύβεται, πρέπει να μπουν όλοι μπροστά σε αυτή την προσπάθεια που έχει πολεμικά χαρακτηριστικά» για να σημειώσει ότι «αυτός είναι ο πόλεμος της γενιάς μας», που άρχισε πριν από πέντε χρόνια και «τώρα, μπορούμε να τελειώσουμε και να περάσουμε σε μια φάση ειρήνης και διεκδίκησης του νέου ρόλου μας». Για να το κάνουμε αυτό, υπογράμμισε, «χρειάζεται οι πολίτες, οι εργαζόμενοι, οι επιχειρηματίες, να αντιληφθούν ότι υπάρχει μια κοινή εθνική ευθύνη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top