Παπαμιμικός: Να μπαίνει αστυνομία στα πανεπιστήμια όταν γίνονται έκνομες πράξεις

"Τέτοιες εικόνες ντροπής δεν συμβαίνουν πουθενά στο εξωτερικό"

Παπαμιμικός: Να μπαίνει αστυνομία στα πανεπιστήμια όταν γίνονται έκνομες πράξεις

​«Να εφαρμοστούν άμεσα οι νόμοι στα Πανεπιστήμια και όποτε συμβαίνουν έκνομες πράξεις να μπαίνει η αστυνομία στο πανεπιστήμιο, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό». Αυτό τόνισε σήμερα ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος.

«Είδαμε για ακόμη μια φορά με το "έτσι θέλω" 50 φοιτητές ή εξωπανεπιστημιακούς να μπαίνουν μέσα στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αθηνών και να διακόπτουν τη σύγκλητο. Αυτά κάποια στιγμή θα πρέπει να τελειώσουν και το μαχαίρι να μπει στο κόκκαλο με την εφαρμογή του νόμου. Δεν μπορεί στην Ελλάδα -και πόσο μάλλον στον χώρο της Παιδείας- να βλέπουμε τέτοιες εικόνες ντροπής, που δεν συμβαίνουν πουθενά στο εξωτερικό» είπε ο κ.Παπαμιμίκος, μιλώντας στο mega, με αφορμή όλα όσα έγιναν χθες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

«Να υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία… Εμείς έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις. Για παράδειγμα, μιλάμε για σύνδεση των πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας. Πώς θα δώσεις κίνητρα σε μια επιχείρηση, σε μια εταιρία, να έρθει να χρηματοδοτήσει ένα μεταπτυχιακό, να απορροφήσει κάποιους φοιτητές, να φτιάξει γραφεία διασύνδεσης, ώστε να βρίσκεται πιο εύκολα δουλειά για τους φοιτητές... Ο καθένας δικαιούται να έχει την άποψή του. Κανένας όμως δεν έχει το δικαίωμα να διακόπτει συγκλήτους, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αφήνει κουκουλοφόρους μέσα στα πανεπιστήμια, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να προκαλεί δολιοφθορές μέσα στα πανεπιστήμια και να πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες» πρόσθεσε ο κ.Παπαμιμίκος.

«Ο κ.Φορτσάκης έχει καθυστερήσει να εφαρμόσει τον νόμο. Η αστυνομία έπρεπε να έχει μπει ήδη από χθες» κατέληξε ο κ.Παπαμιμίκος.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top