Μ. Βορίδης: «Ο καθένας στον ΣΥΡΙΖΑ άλλα λέει και άλλα κάνει»

«Έχουν από ένα μενού και διαλέγουν ότι θέλουν»

Μ. Βορίδης: «Ο καθέ��ας στον ΣΥΡΙΖΑ άλλα λέει και άλλα κάνει»

​Για το δυσμενές οικονομικό κλίμα που επικρατεί τις τελευταίες μέρες μίλησε ο υπουργός Υγείας, Μ. Βορίδης στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου και στον Real Fm, τονίζοντας ότι αυτό οφείλεται στην ανησυχία των αγορών για τον κίνδυνο πολιτικής αστάθειας.

«Όπως αντιλαμβάνεστε και νομίζω γίνεται απολύτως σαφές, αυτό το οποίο λέμε αγορές, αυτό που λέμε κεφαλαιαγορές, αυτό που λέμε χρηματιστήριο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, στην πραγματικότητα ενσωματώνει κινδύνους στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται. Ένας από τους βασικούς κινδύνους που ενσωματώνει είναι ο λεγόμενος πολιτικός κίνδυνος. Αν λοιπόν δεν λυθούν δύο, κατά τη γνώμη μου, βασικά ζητήματα συνδεδεμένα μεταξύ τους, το ένα είναι το θέμα της προεδρικής πλειοψηφίας, επομένως εάν υπάρχουν εκλογές ή όχι. Και το δεύτερο ζήτημα, το οποίο είναι παρεπόμενο του πρώτου, το κατά πόσο σε αυτές τις εκλογές υπάρχει, ας το πω, ενδεχόμενο να κερδίσει μία δύναμη, η οποία δημιουργεί ανησυχία για το πώς θα συμπεριφερθεί, να το πω επιεικώς».

Ο κ. Βορίδης επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ο καθένας έχει και διαφορετική άποψη, κάτι που ενισχύει ακόμα περισσότερο την ανασφάλεια των αγορών.

«Από την άλλη μεριά, όταν βγαίνει ένα κόμμα που λέει, θα καταργήσω όλους τους εφαρμοστικούς νόμους και ο καθένας έχει ένα διαφορετικό μενού που τα λέει όπως του αρέσει, αν εσείς ήσασταν επενδυτής και θέλατε να επενδύσετε τα λεφτά σας στην Ελλάδα, τι θα κάνατε; Μήπως εκείνο που θα κάνατε είναι να πείτε, “καλά ας καταλήξουν αυτοί στο τι θέλουν να κάνουν και βλέπουμε”; Γιατί εδώ με τον ΣΥΡΙΖΑ έχεις ένα θέμα. Ο Σταθάκης λέει άλλα, ο Λαφαζάνης λέει άλλα, η Κεντρική Επιτροπή λέει άλλα, η ιδρυτική διακήρυξη λέει άλλα, ο Τσίπρας τα λέει μία έτσι και μία αλλιώς», δήλωσε.

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ, ως το ΠΑΣΟΚ του ’81, ενώ επανέλαβε ότι το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ακόμα ανοιχτό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top