Α. Λοβέρδος: «Στηρίζουμε τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών»

«Ο δημόσιος χώρος δεν είναι σπίτι του καθενός»

Α. Λοβέρδος: «Στηρίζουμε τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών»

​Την στήριξή του στον πρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Φορτσάκη, εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας, Α. Λοβέρδος, καταδικάζοντας τα χθεσινά έκτροπα που οδήγησαν στην ματαίωση της συνεδρίασης της Συγκλήτου.

«Δεν έχω αλλεργία στις κινητοποιήσεις και στη δημοκρατία», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στην προσωπική φοιτητική του δράση υπογράμμισε με νόημα:

«Εμείς δεν είχαμε ποτέ τη λογική να διαλύσουμε τα όργανα, δεν είχαμε ποτέ τη λογική του μπουλουκιού. Καταδικάζουμε την συμπεριφορά αυτή και επιμένουμε ότι δεν είναι σπίτι του καθενός και της καθεμιάς ο δημόσιος χώρος».

Ο υπουργός Παιδείας, υποστήριξε ότι η αναμέτρηση είναι ζωογόνος δύναμη της Δημοκρατίας, όμως διευκρίνισε ότι η χθεσινή συμπεριφορά των φοιτητών ήταν ανεπίτρεπτη και εξέφρασε τη στήριξή του προς τον κ. Φορτσάκη.

«Ο κ. πρύτανης έχει δίκιο. Να μπουν κάποιοι εκπρόσωποι να πουν τις απόψεις τους είναι το δόκιμο μέσο. Στηρίζουμε τον κ. πρύτανη ως υπουργείο Παιδείας», είπε.

Απαντώντας τέλος σε ερώτηση του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντή για το αν συμφωνεί με τις απειλές του κ. Φορτσάκη ότι θα καταθέσει μηνύσεις εναντίον των φοιτητών, ο κ. Λοβέρδος είπα ότι ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί.

«Δεν μπορεί κανείς να διακόπτει συνεδριάσεις οργάνων, δεν μπορεί να θεωρεί σπίτι του τον δημόσιο χώρο», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top