Ερώτηση Κουβέλη για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος από επιχειρηματίες

Ζητά απαντήσεις από τον Χαρδούβελη η ΔΗΜΑΡ

Ερώτηση Κουβέλη για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος από επιχειρηματίες

​Ερώτηση σχετικά με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω τραπεζών της Ελβετίας κατέθεσαν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και ακόμη πέντε βουλευτές του κόμματος.

Η ερώτηση κατατέθηκε με αφορμή τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας από Ελβετούς εισαγγελείς, για τη χρήση ελβετικών τραπεζών από Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Πιο συγκεκριμένα, η ΔΗΜΑΡ ζητεί από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη να απαντήσει αν πραγματοποιείται αντίστοιχος έλεγχος από τις ελληνικές Αρχές, σε ποιο στάδιο βρίσκεται και σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με την Ελβετία για τη φορολόγηση των καταθέσεων.

Την ερώτηση υπογράφει πρώτος ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και οι βουλευτές Νίκος Τσούκαλης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Γιώργος Κυρίτσης, Ασημίνα Ξηροτύρη και Γιάννης Πανούσης.

Όπως πρόσφατα αποκάλυψε το STAR, οι Ελβετικές εισαγγελικές αρχές διερευνούν επισταμένα την εμπλοκή τεράστιων ονομάτων της ελληνικής επιχειρηματικής και πολιτικής σκηνής σε σκάνδαλο με μαύρο χρήμα. Αφορμή στάθηκε ο εντοπισμός ενός έλληνα τραπεζίτη της Morgan Stanley της Ζυρίχης, που ήταν ο προσωπικός τραπεζίτης των περισσοτέρων επωνύμων Ελλήνων και το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην ιστορία με τη Siemens αλλά και τις μίζες για τα εξοπλιστικά. Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα ξεκίνησε όταν ο Νίκος Ζήγρας υποστήριξε πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος λάδωνε μέχρι και τον Υπουργό Δικαιοσύνης της Ελβετίας για να τον βοηθήσει στο μπλοκάρισμα των λογαριασμών. Σύμφωνα με πόρισμα των Ελβετών, που διαθέτει το STAR, εντοπίστηκε θυρίδα στην Credit Suisse στη Ζυρίχη στην οποία τοποθετήθηκαν μέσω του Νίκου Ζήγρα από την πρώην σύζυγο του Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν 620.000 δολάρια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top