ΚΚΕ: Λέμε «όχι» στην αποστολή φρεγάτας και υποβρυχίου στην Αν. Μεσόγειο

«Η απόφαση αποκαλύπτει τους κινδύνους εμπλοκής της χώρας σε πολεμικές περιπέτειες»

ΚΚΕ: Λέμε «όχι» στην αποστολή φρεγάτας και υποβρυχίου στην Αν. Μεσόγειο
Την αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης να αποστείλει μία φρεγάτα και ένα υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, στο πλαίσιο της δύναμης της αποστολής UNIFIL του ΟΗΕ στο Λίβανο και του ΝΑΤΟ εκφράζει το ΚΚΕ.

«Η κίνηση αυτή αποκαλύπτει τόσο τους κινδύνους εμπλοκής της χώρας σε πολεμικές περιπέτειες, πέρα και μακριά από τα συμφέροντα των εργαζομένων, όσο και τον κίνδυνο της ανοιχτής στρατιωτικής επέμβασης ισχυρότερων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, πρώτα απ’ όλα των ΗΠΑ, με την προώθηση επικίνδυνων σχεδίων, όπως της τριχοτόμησης του Αιγαίου» τονίζει το ΚΚΕ, επισημαίνοντας πως η απόφαση αυτή δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Σύμφωνα με τον Περισσό, στο επίκεντρο βρίσκεται ο ενεργειακός πλούτος της περιοχής, ενώ η κατάσταση περιπλέκεται από την στάση της Τουρκίας που αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και της Ελλάδας.

«Οι τουρκικές “γκρίζες ζώνες” και οι τουρκικές στρατιωτικές προκλήσεις στο Αιγαίο και στην Κύπρο, η χρήση στρατιωτικών μέσων και η απειλή πολέμου, στις οποίες καταφεύγει η τουρκική ηγεσία”, αποδεικνύουν ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν αποτελούν παράγοντες εγγύησης της ασφάλειας, της ειρήνης και των κυριαρχικών δικαιωμάτων των λαών της περιοχής, όπως ισχυρίζονται οι υπερασπιστές τους» καταλήγει το ΚΚΕ. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top