Γ. Μηλιός: «Χρειάζεται συνολική Ευρωπαϊκή λύση για το χρέος»

«Το χρέος δεν είναι βιώσιμο»

​Ότι το πρόβλημα του χρέους δεν είναι μόνο ελληνικό υποστήριξε ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μηλιός, μιλώντας στον Real Fm και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Αναφερόμενος στις αλλαγές που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μηλιός δήλωσε:

«Πριν από λίγες εβδομάδες παρουσιάσαμε ένα πρόγραμμα πολύ διαφορετικό από αυτό που ακολουθείται και αφορά τα άμεσα μέτρα μιας κυβέρνησης της Αριστεράς για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Δίνει άλλες προτεραιότητες, κατανέμει τους πόρους εντελώς διαφορετικά. Ο πολίτης τείνει να πει ότι αυτό που υπάρχει είναι το μόνο δυνατό, όμως δεν είναι έτσι. Τα πράγματα θα μπορέσουν να αλλάξουν πολύ πιο σίγουρα, αν ο κόσμος στηρίξει αυτή την αλλαγή».

Ο κ. Μηλιός επανέλαβε επίσης τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο.

«Το χρέος είναι μια τροχοπέδη και ��ια την πραγματική οικονομία. Το χρέος δεν είναι βιώσιμο και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Οι όροι αποπληρωμής είναι με επιτόκια σχετικά χαμηλά, όμως αν το συγκρίνουμε με τους ρυθμούς μεγέθυνσης, είναι ένα δυσθεώρητο ύψος επιτοκίου. Δεν αρκούν ούτε τα πρωτογενή πλεονάσματα ούτε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας», τόνισε και πρόσθεσε ότι το πρόβλημα δεν είναι πλέον ελληνικό.

«Το πρόβλημα δεν είναι πλέον Ελληνικό. Ο αδύναμος κρίκος είναι πλέον η Ιταλία και μπαίνει και η Γαλλία. Επομένως χρειαζόμαστε μια συνολική ευρωπαϊκή λύση. Το Ελληνικό χρέος το κρατάνε κυβερνήσεις επομένως, η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, για κούρεμα του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, είναι κάτι εφικτό. Στην Ιταλία και τις άλλες χώρες, το χρέος το κρατάνε οι τράπεζες. Εμείς βρισκόμαστε σε ένα σημείο ώστε με μια κυβέρνηση της Αριστεράς, να μπορούμε να θέσουμε σε κίνηση τις διαδικασίες επίλυσης του προβλήματος», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top