Στ. Θεοδωράκης: «Να κατανεμηθεί αναλογικά το μπόνους των 50 εδρών»

«Πρέπει να πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας»

Στ. Θεοδωράκης: «Να κατανεμηθεί αναλογικά το μπόνους των 50 εδρών»

​Πρόταση για αναλογική κατανομή του μπόνους των 50 εδρών έκανε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

«Το μπόνους των 50 εδρών να είναι αναλογικό για το πρώτο κόμμα με βάση το πόσο παίρνει», δήλωσε, σημειώνοντας ότι είναι εφικτή η αλλαγή του εκλογικού νόμου σύντομα και πως υπάρχει έτοιμος εκλογικός νόμος στον οποίο έχουν συμφωνήσει και οι συνταγματολόγοι.

Ο Στ. Θεοδωράκης τόνισε επίσης ότι η χώρα πρέπει πλέον να προσανατολιστεί σε κυβερνήσεις συνεργασίας.

«Πρέπει να πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας και νομίζω ότι αυτό οι σοβαροί αριστεροί και οι σοβαροί δεξιοί το λένε. Συνεργασίες όμως δεν γίνονται με προτάσεις στα παράθυρα. Εμείς έχουμε πει ότι θα γίνει μια σοβαρή κουβέντα πριν από τις εκλογές για τα πρόσωπα και για τις θέσεις», είπε.

Επεσήμανε μάλιστα ότι το Ποτάμι έχει αυτόνομη κυβερνητική πρόταση και όχι… «πρόταση τσόντας», όπως χαρακτηριστικά είπε στον ΣΥΡΙΖΑ ή στη ΝΔ.

Όσον αφορά στο ποιος θα τεθεί επικεφαλής του νέου κυβερνητικού συνασπισμού, ο επικεφαλής του Ποταμιού, τόνισε ότι το κόμμα του θα σεβαστεί την πολιτική νομιμότητα και έτσι πρωθυπουργός θα είναι ο επικεφαλής του πρώτου κόμματος στις εκλογές.

Ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι κανένας σοβαρός Έλληνας δεν θέλει αυτοδυναμία είτε του ΣΥΡΙΖΑ, είτε της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τεράστιο πρόβλημα λόγω των πολλών συνιστωσών από τις οποίες αποτελείται.

Επανέλαβε επίσης την άποψη ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή, προειδοποιώντας ότι το κλίμα που καλλιεργείται ενέχει κινδύνους.

«Πάμε να κάνουμε άλλο ένα λάθος, να βγάλουμε έναν μικρό πρόεδρο, ένα κοντό πρόεδρο, γιατί αυτό ουσιαστικά λένε. Αν ο πρόεδρος βγει από την επόμενη Βουλή μπορεί να βγει με 120. Θα είναι ένας πρόεδρος των Ελλήνων με 120; Να βγει από αυτή τη Βουλή με 180. Να υπάρξει πολιτική συμφωνία», δήλωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top