Γλέζος: Συνεργαζόμαστε με όλους – Δεν λέμε όχι σε κανέναν

Επιμένει στην κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Γλέζος: Συνεργαζόμαστε με όλους – Δεν λέμε όχι σε κανέναν

​Επιμένει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος στην διεξαγωγή επαναληπτικών εκλογών σε περίπτωση κατά την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ επικρατήσει εκλογικά εκμεταλλευόμενος το μπόνους των 50 εδρών, παρά τις διαρροές κύκλων της Κουμουνδούρου που υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται στα σχέδια του κόμματος.

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, μιλώντας στο Mega, υπογράμμισε πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να κερδίσει αυτοδυναμία στις εκλογές χωρίς το μπόνους και πρόσθεσε: «Εάν οι εκλογές κερδιθούν με το μπόνους είμαστε υποχρεωμένοι σύμφωνα με τα όσα έχουμε διακηρύξει να καταθέσουμε αμέσως σχέδιο νόμου απλής και άδολης αναλογικής, όπου κανένας δεν κλέβει κανέναν και όπου αντιπροσωπεύονται με την απλή αναλογική και δυνάμεις, που δεν μπορούν να μπουν σήμερα στη Βουλή λόγω του 3% - άλλη αντιδημοκρατικότητα – και θα προκηρύξουμε εκλογές».

Ερωτηθείς εάν η επαναλαμβανόμενη προσφυγή στις κάλπες προκαλεί σύγχυση και ανησυχία στη χώρα και τον λαό, ο κ.Γλέζος είπε πως οι εκλογές είναι κανόνας της Δημοκρατίας και σε καμία περίπτωση «δεν υπάρχει μπάχαλο».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στο ερώτημα εάν η θέση του αυτή μπορεί να προκαλέσει εσωκομματικές τριβές στον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Με τους δικούς μου δεν μαλώνω καθόλου. Αυτό που διέπει τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική ηθική. Αυτό που έχει πει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αμέσως θα καταθέσει σχέδιο νόμου απλής και άδολης αναλογικής».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώσει την απόλυτη αυτοδυναμία, θα επιδιώξει συνεργασίες από τις οποίες δεν απέκλεισε κανένα πολιτικό χώρο. «Απευθυνόμαστε σε όλους και όπ��ιος έχει νου ανταποκρίνεται», τόνισε ο κ. Γλέζος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top