94χρονη Ηπειρώτισσα βράβευσε ο Κάρολος Παπούλιας στη Θεσσαλονίκη

Είχε πάρει μέρος ως εθελόντρια στο Αλβανικό Μέτωπο

Στην Αθηνά Ντιναλέξη, μια 94χρονη Ηπειρώτισσα, η οποία σε ηλικία 20 χρονών είχε πάρει μέρος ως εθελόντρια στο Αλβανικό Μέτωπο, απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος Τιμής, όπως και στον διευθυντή του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Βασίλειο Νικόλτσιο.

«Χάλια είμαστε τώρα, να δούμε τι θα γίνουμε. Εμείς μάθαμε με τα λίγα, οι νέοι όμως έμαθαν με τα πολλά και δεν μπορούν στα λίγα», είπε η 94χρονη.

«Να θυμάσαι τα παλιά, τα ωραία, τα αξέχαστα», της απάντησε ο Πρόεδρος, ενώ λίγο αργότερα, απευθυνόμενος στην 94χρονη, της είπε: «βλέπω ότι και σήμερα θα το έκανες πάλι».

Η σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Αύριο, στις 10.30 το πρωί, ο κ. Παπούλιας θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ΄Σώματος Στρατού και στις 11 θα παρακολουθήσει την παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών (πεζοπόρων και μηχανοκίνητων) τμημάτων, η οποία θα γίνει ενώπιόν του και ενώπιον του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, στην παραλιακή λεωφόρο Μακεδονίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top