Έβγαλαν από… λάθος στη διαθεσιμότητα υπαλλήλους ΑΕΙ που απεγράφησαν!

Δεν τους δίνει πίσω τα χρήματα που έχασαν το υπουργείο Παιδείας

Οι διοικητικοί υπάλληλοι 8 πανεπιστημίων της χώρας τήρησαν το νόμο, απεγράφησαν αλλά η κατάταξη της διαθεσιμότητας ήταν λανθασμένη με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας. Όμως, αν και επέστρεψαν στις θέσεις τους τα χρήματα που έχασαν από τη λανθασμένη διαθεσιμότητα δεν τους τα δίνει πίσω το ίδιο υπουργείο!

Πρόκειται για δεκάδες διοικητικούς υπαλλήλους από τα 8 πανεπιστήμια της χώρας, για το��ς οποίους η αξιολόγηση έγινε με λάθος πίνακες και οι υπάλληλοι βγήκαν σε διαθεσιμότητα η οποία στη συνέχεια αναιρέθηκε.

Έτσι, επί έξι μήνες οι υπάλληλοι που τέθηκαν σύμφωνα με τους πρώτους πίνακες σε διαθεσιμότητα πληρωνόντουσαν με το 75% του συνολικού μισθού τους.

Αυτό δεν έχει διορθωθεί και ούτε καν έχει γίνει κάποια προσπάθεια, όπως υποστηρίζουν οι συγκεκριμένοι διοικητικοί υπάλληλοι, για να αποκατασταθεί η ηθική και οικονομική βλάβη που υπέστησαν.

Το λάθος σήμερα έχει διορθωθεί αλλά το 25% του μισθού τους οι υπάλληλοι φαίνεται να το έχουν χάσει, καθώςη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν φαίνεται διατεθειμένη να τη��ήσει τις υποσχέσεις του πρώην υπουργού περί αποκατάστασης.

Πρόκειται περίπου για 300 - 350 ευρώ για τον καθένα, που πρέπει να πολλαπλασιαστεί επί 6 μήνες.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων στην πλειοψηφία δεν είναι υψηλόμισθοι και τα χρήματα αυτά τα έχουν απόλυτη ανάγκη, καθώς για αρκετούς ο καθαρός μισθός κυμαίνεται στα 700-800 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top