Δένδιας: δεν θα μείνει απροστάτευτη η οικογενειακή κατοικία

Έρχεται πτωχευτικό δίκαιο και για τα φυσικά πρόσωπα

Δένδιας: δεν θα μείνει απροστάτευτη η οικογενειακή κατοικία

Δεν θα μείνει απροστάτευτη η οικογενειακή κατοικία με τη λήξη της διάταξης για την αναστολή των πλειστηριασμών διαβεβαιώνει ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στην «Ημερησία».

«Ορθό είναι να υπάρξουν, με δίκαιο και σωστό τρόπο, κριτήρια που θα αποτρέπουν την καταχρηστική εφαρμογή από τυχόν “μπαταξήδες”, οι οποίοι στην πραγματικότητα δεν αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα. Άλλωστε ακόμη και η υπάρχουσα διάταξη - υπερεκτιμημένη ως προς την πραγματική χρησιμότητά της αφού ελάχιστοι την έχουν χρησιμοποιήσει - για τους πλειστηριασμούς θέτει οικονομικά κριτήρια και όρια. Αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω από τώρα είναι ότι δεν θα μείνει απροστάτευτη η οικογενειακή κατοικία» τονίζει ο κ. Δένδιας.

Ο υπουργό Ανάπτυξης προαναγγέλλει ότι για πρώτη φορά θα θεσμοθετηθεί στην Ελλάδα πτωχευτικό δίκαιο για τα φυσικά πρόσωπα, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, παράλληλα με το νέο πτωχευτικό δίκαιο για τους εμπόρους και τις επιχειρήσεις. « Δεν βρισκόμαστε ακόμη στο τελικό στάδιο της σύνταξης του νομοσχεδίου, αλλά επιθυμούμε να μην καθυστερήσει, ώστε το συντομότερο δυνατόν να υπάρξει ένα συνολικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους από την Πολιτεία. Με το νομοσχέδιο αυτό θα παρέχεται η δυνατότητα και στο φυσικό πρόσωπο να προσφεύγει στις προστατευτικές του διατάξεις έναντι των πιστωτών του».

Όσον αφορά το συνολικό ��χέδιο της κυβέρνησης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ο κ. Δένδιας αναφέρει ότι έχει γίνει μία συστηματική εργασία και έχει εκπονηθεί ένα σχέδιο ολιστικής αντιμετώπισης, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία με τελ��κό στόχο το jump start των επιχειρήσεων που είναι βιώσιμες και προσθέτει: « Η λύση που προωθούμε είναι δημοσιονομικά ουδέτερη και δεν επηρεάζει την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών, οι οποίες άλλωστε θα έχουν τη δυνατότητα να εισπράξουν μεγάλο ποσοστό οφειλών από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, οι οποίες προηγουμένως θα ήταν αδύνατο να εισπραχθούν» .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top