Γ. Χαρδούβελης: «Τον Δεκέμβριο η συζήτηση για το χρέος»

Ανοίγει ο δρόμος της μείωσης των φορολογικών συντελεστών από τη νέα χρόνια

​Μετά το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου θα ανοίξει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ημερησία.

«Τώρα γυρίζουμε σελίδα» είναι ο τίτλος της συνέντευξης και σ’ αυτήν ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθαρίζει ότι τον Δεκέμβριο θα ξεκινήσει η συζήτηση με τους δανειστές μας για την διευθέτηση του ελληνικού χρέους, την προληπτική πιστωτική γραμμή και την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο.

Ακόμα, ο κ. Χαρδούβελης αποκάλυψε ότι ανοίγει ο δρόμος για την μείωση των φορολογικών συντελεστών από τις αρχές του νέου χρόνου και ότι το υπουργείο επισπεύδει τις διαδικ��σίες για τη μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, η οποία θα έχει θετικές επιπτώσεις και στον ΕΝΦΙΑ.

Ο υπουργός Οικονομικών πάντως παραδέχθηκε ότι υπάρχει μια μικρή αβεβαιότητα για τα σχέδια της Ελλάδας αν η χώρα εισέλθει σε πολιτικές περιπέτειες με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ τόνισε ότι απαιτείται η συναίνεση για να εξασφαλιστούν όσα έχουν επιτευχθεί έως τώρα και να μπει η Ελλάδα σε αναπτυξιακή τροχιά.

Τέλος, δεν έκρυψε και την αισιοδοξία του ότι οι οίκοι αξιολόγηση θα προχωρήσουν σύντομα σε νέες αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, κάτι που θα βελτιώσει την εικόνα της στις αγορές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top