Επιστολή κυβέρνησης σε τρόικα: Όχι τώρα οι αλλαγές στο ασφαλιστικό

Αποκάλυψη του Reuters – Πιέζει για ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων το ΔΝΤ

Επιστολή κυβέρνησης σε τρόικα: Όχι τώρα οι αλλαγές στο ασφαλιστικό
Πιέσεις στην τρόικα για να αναβάλει τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό ασκεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται δύο αξιωματούχους.

Σύμφωνα με τον έναν αξιωματούχο, η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τις αντιδράσεις καθώς οι αλλαγές θα φέρουν συγχωνεύσεις ασφαλιστικών ταμείων και -μοιραία- νέες περικοπές σε συντάξεις.
453r.jpg
Μάλιστα, ο δεύτερος αξιωματούχος αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση έστειλε επιστολή στην τρόικα με την οποία ζητά να βγει εκτός της τρέχουσας αξιολόγησης η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.

Ωστόσο, μια τρίτη πηγή που επικαλείται το διεθνές πρακτορείο και η οποία είναι «κοντά στη διαπραγμάτευση» είπε ότι το ΔΝΤ «πιέζει την Αθήνα να ολοκληρώσει όλες τις μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων και των συντάξεων» αλλά από την άλλη αφήνει ανοικτό παράθυρο για ελιγμούς «αναλόγως της προόδου που θα σημειωθεί σε άλλα θέματα».

«Είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα πολιτικά για την ελληνική κυβέρνηση» ξεκαθάρισε η ίδια πηγή. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top