Χοντρός καυγάς Γεωργιάδη-Φωτίου στη Βουλή

Βολές για εκ. ευρώ σε καταθέσεις και η απάντηση περί γκεμπελίσκων

Χοντρός καυγάς Γεωργιάδη-Φωτίου στη Βουλή
Χοντρός καυγάς μεταξύ των Άδωνι Γεωργιάδη και της Θεανούς Φωτίου ξέσπασε στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την τροπολογία για τα ληξιπρόθεσμα.

«Δεν πρόκειται για απλή διάταξη η ρύθμιση για τις δόσεις. Είναι το όνειρο κάθε επιχειρηματία αν ήξερα ότι θα ερχόταν ποτέ τέτοια ρύθμιση δεν θα πλήρωνα ποτέ» είπε με έμφαση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις από την κα Φωτίου αλλά και βουλευτές της αντιπολίτευσης.

«Κα Φωτίου, και εγώ με 1,5 εκατ. στην τράπεζα δεν θα πήγαινα να ρυθμίσω τις οφειλές σε δόσεις» είπε στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε ότι πολλοί βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν καταθέσεις πολλών χιλιάδων ευρώ στις τράπεζες. Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρθηκε σε άρθρο του Κώστα Λαπαβίτσα, στο οποίο εξαπολύει βέλη για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχω γίνει προσωπικά στόχος μεγάλων επιθέσεων εξαιτίας των απόψεών μου για το ελληνικό πανεπιστήμιο και της αντιπαράθεσής μου με τον κ. Φορτσάκη. Γι΄αυτό ενώ είμαι εισηγήτρια του νομοσχεδίου για την έρευνα, έρχεται όλος ο μηχανισμός της ΝΔ και μας επιτίθεται προσωπικά μέσα στην Επιτροπή. Σήμερα ο εκπρόσωπος της ΝΔ ακολουθεί την ίδια γραμμή και με στοχοποιεί ως πάμπλουτη» απάντησε η κα Φωτίου, παίρνοντας το λόγο.

«Πρώτον, εγώ, ούτε οι συγγενείς μου, ούτε κανείς δεν βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ. Δεύτερον, να δηλώσω ότι μέσα στη μεγάλη μου πορεία, όπου δούλεψα 41 χρόνια στο ελληνικό πανεπιστήμιο, είναι πάρα πολύ λίγα τα λεφτά που έβγαλα, σε σύγκριση με αυτές τις ανοησίες που λέει αυτός ο γκεμπελίσκος» τόνισε η ίδια και πρόσθεσε: «Τρίτον, είναι όλα στο πόθεν έσχες της βουλής και τα μετρητά που έχω δεν είναι το 1/10 όσων λέει. Τόσο ανοησία δηλαδή, όταν μπορεί να αποδειχθεί ανά πάσα στιγμή. Και αυτά είναι όλα έντιμα χωρίς να έχω κατηγορηθεί για καμία διαφθορά. Και να δούμε ποιες είναι οι περιουσίες των βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι άσκησαν εξουσία επί χρόνια και δεν γνωρίζω γιατί κατηγορούνται και από πού έχουν βγάλει τις περιουσίες τους, από πού ξεκίνησαν και πού έφτασαν σήμερα».

Παίρνοντας εκ νέου το λόγο, ο κ. Γεωργιάδης: «Αν είναι ψευδής η λίστα να με διαψεύσετε. Και έχει διαφόρους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και είστε κι εσείς μέσα. Εάν είναι 1,5 εκατ. και είναι 200-300 χιλιάδες δεν θα τα χαλάσουμε εκεί. Καλά κάνετε και τα έχετε. Εγώ δεν σας κατηγόρησα για φοροδιαφυγή, για υποκρισία σας κατηγόρησα. Διότι όταν είστε πλούσια, δεν μπορείτε ούτε να το παίζετε επαναστάτης, ούτε να σηκώνετε μπάρες, ούτε να μας κάνετε υποδείξεις για τη ρύθμιση για τις ασφαλιστικές εισφορές, που εσείς δεν θα τη χρειαστείτε ποτέ στη ζωή σας». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top