Με τις ψήφους και ΑΝΕΛ-ΔΗΜΑΡ υπερψηφίστηκαν τα ληξιπρόθεσμα

«Παρών» από ΣΥΡΙΖΑ, «όχι» από ΚΚΕ και αποχή από Χρυσή Αυγή

Με τις ψήφους και ΑΝΕΛ-ΔΗΜΑΡ υπερψηφίστηκαν τα ληξιπρόθεσμα

Με τις ψήφους και ΑΝΕΛ-ΔΗΜΑΡ εκτός από την κυβερνητική πλειοψηφία (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) υπερψηφίστηκε τελικά στη Βουλή η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. «Παρών» δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, καταψήφισε το ΚΚΕ ενώ η Χρυσή Αυγή απείχε από την ψηφοφορία.

Σχετικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Θ. Δρίτσας, διευκρίνισε ότι το «παρών» αποφασίστηκε διότι η ρύθμιση, παρά τα ελλιπή και αποσπασματικά στοιχεία της, θα προσφέρει λύση έστω σε κάποιους.

Εξέφρασε πάντως την κάθετη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την παράταση στην έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης η οποία παρατείνεται για δυο ακόμη χρόνια, μειωμένη κατά 30%, την οποία όμως δεν καταψήφισε, καθώς εντάχθηκε στην ίδια ρύθμιση με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Από την ΔΗΜΑΡ ο Δ. Αναγνωστάκης ανέφερε ότι το κόμμα του υπερψηφίζει την ρύθμιση αν και έχει επιφυλάξεις, κυρίως για την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης.

Ο κ. Κουίκ από τους ΑΝΕΛ αιτιολόγησε το «ναι» επειδή όπως είπε με τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στηρίζονται έστω και ελάχιστοι ωφελημένοι απελπισμένοι Έλληνες, αλλά καταφέρθηκε κατά της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος δικαιολόγησε το «όχι» υποστηρίζοντας ότι «παραμένουν σε ομηρία όλοι όσοι χρωστούν στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top