Μητσοτάκης εναντίον Μητρόπουλου, μέρος 2ον: Είπατε τη μισή αλήθεια & αυτό είναι το χειρότερο

«Διαστρεβλώνετε τη θέση μου» απαντά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης εναντίον Μητρόπουλου, μέρος 2ον: Είπατε τη μισή αλήθεια & αυτό είναι το χειρότερο
Συνέχεια στην κόντρα Μητσοτάκη-Μητρόπουλου που ξέσπασε χθες στη Βουλή μετά τις καταγγελίες του υπουργού για φάμπρικες μονιμοποιήσεων στο Δημόσιο δόθηκε την Πέμπτη.

Ο κ. Μητρόπουλος κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προσπάθησε να διαστρεβλώσει τις θέσεις του και επικαλέστηκε γνωμοδότηση του 2006 που φέρει την έγκριση του τότε υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου.

Σύμφωνα με αυτή, για να προχωρήσει η μετατροπή των συμβάσεων αυτών δεν ήταν απαραίτητα τυπικά προσόντα.

«Αυτό που τους έλεγε η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με υπογραφή Παυλόπουλου ήταν ότι δεν αποκλείεται κατάταξη και με ελλιπή ακόμα προσόντα εφόσον τέτοια δεν αξιώθηκαν ούτε από τις προκηρύξεις των θέσεων ούτε από τη φύση της εργασίας. Δηλαδή, αυτό που κάνει τώρα ο υπουργός να καλεί δημάρχους οι οποίοι πειθάρχησαν στη γνωμοδότηση Παυλόπουλου και να εγκαλεί εμάς γιατί τότε τους λέγαμε ΄"Δεν υπάγεστε στις προϋποθέσεις΄", είναι παράδοξο» τόνισε ο κ. Μητρόπουλος.

Ο κ. Μητσοτάκης πέρασε στην αντεπίθεση τονίζοντας ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ λέει τη μισή αλήθεια.

«Επικαλείσθε μισή αλήθεια, η οποία είναι χειρότερη από ολόκληρο ψέμα» τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρρύθμισης, σχολιάζοντας πως η γνωμοδότηση Παυλόπουλου περί ελλιπών προσόντων «ήταν κάτι τελείως διαφορετικό».

«Γνωματεύσατε σωστά, επιστημονικά, ότι προγράμματα τα οποία επιδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και άρα δεν μονιμοποιούνται. Κατά συνέπεια, το δημοτικό συμβούλιο το οποίο προέβη στη μονιμοποίηση τέτοιων υπαλλήλων γνώριζε -όπως γνώριζαν κι οι ίδιοι οι υπάλληλοι- ότι δεν πληρούσαν τις τυπικές προϋποθέσεις. Δεν κάλυπταν, με ά��λα λόγια, πάγιες και διαρκείς ανάγκες, που ήταν και η ουσία του θέματος που ήρθε να θεραπεύσει το Προεδρικό Διάταγμα με τους κανόνες αυτούς που επέβαλλε» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top