Να συγκληθεί συμβούλιο αρχηγών για την Κύπρο ζήτησε ο Κακλαμάνης

Υπό την προεδρία του Κάρολου Παπούλια

Τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια ζήτησε -με αφορμή τις τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο- ο Απόστολος Κακλαμάνης με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως είναι αναγκαίο οι πολιτικές δυνάμεις να συγκλίνουν τόσο στο μείζον ζήτημα των Τουρκικών προκλήσεων όσο και στα εσωτερικά οικονομικά προβλήματα : «Υπογραμμίζω την κρισιμότητα των στιγμών για την Κύπρο. Επιβάλλεται, συνεπώς, συνεννόηση και εγρήγορση όλων των πολιτικών και των κοινωνικών δυνάμεων, ακόμη και υπό τις συνθήκες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που αντιμετωπίζουμε».

Ο ίδιος σημειώνει ότι με ικανοποίηση άκουσε την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα και της αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις στην Κύπρο και υπογράμμισε πως πρέπει να μας προβληματίσει «η έλλειψη αντίδρασης της Διεθνούς Κοινότητας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και η δήλωση των ΗΠΑ, δήλωση υποστηρικτική μεν του δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκμεταλλευτεί την ΑΟΖ, αλλά με ''αστερίσκο'' περί “ισότιμης εκμετάλλευσης μεταξύ των δύο κοινοτήτων”».

«Είναι γνωστό ότι τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής είναι που εμποδίζουν τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας να απολαύσουν, πράγματι και οι Τουρκοκύπριοι τους καρπούς της προόδου» κατέληξε ο κ. Κακλαμάνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top