Ξανά στο εδώλιο ο Άκης: Το δικό του θαύμα περιμένει ο πρώην υπουργός

Στο Εφετείο θα παιχτεί το β'μέρος της υπόθεσης με τις «χρυσές» μίζες

Ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ο πρώην υπουργός πέρασε πριν από λίγη ώρα και πάλι την πόρτα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, καθώς δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για τις «χρυσές μίζες» και το "πλέγμα" των offshore εταιριών και των τραπεζικών λογαριασμών γύρω από τις υποθέσεις της αγοράς των υποβρυχίων και των TORM1.

Το δικαστήριο συνεδριάζει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου όπως είχε συμβεί και πρωτόδικα, αφού ο μεγάλος αριθμός των κατηγορουμένων (συνολικά 17) και των συνηγόρων τους καθιστά αδύνατη την εξέλιξη της ακροαματικής διαδικασίας σε απλή δικαστική αίθουσα του Εφετείου. Το πρόβλημα της αίθουσας ήταν άλλωστε και ο λόγος διακοπής της πρώτης ημέρας της δίκης (10 Οκτωβρίου) η οποία αναλώθηκε σε διαδικαστικά θέματα με τη νομιμοποίηση των συνηγόρων υπεράσπισης με την παράσταση πολιτικής αγωγής να διεκδικεί αποζημίωση από τους κατηγορούμενους, προκαλώντας τις αντιρρήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης τις οποίες αναμένεται να αναπτύξουν σήμερα.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 10 Οκτωβρίου 2014 από την δικαστική αίθουσα έλειπε η σύζυγος του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη, αφού η κατάσταση της ψυχικής της υγείας- σύμφωνα με το συνήγορο της- δεν της επιτρέπει να καθίσει στο εδώλιο. Απούσα ήταν και η πρώην σύζυγος του άλλοτε πανίσχυρου υπουργού Γκούντρουν, ενώ στο δικαστήριο δίπλα στον κ.Τσοχατζόπουλο κάθισε η κόρη του Αρετή.

Όλοι οι κατηγορούμενοι ευελπιστούν πως σε δεύτερο βαθμό θα πετύχουν επιεικέστερες ποινές, ενώ οι κκ Σταμάτη και Τσοχατζοπούλου αναμένεται να ζητήσουν ξανά την αποφυλάκιση τους.

Το πρωτόδικο δικαστήριο καταδίκασε τους 17 από τους 19 κατηγορούμενους, ενώ εκτίμησε ότι το ποσό που έλαβε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ανέρχεται σε περίπου 54 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε μία δεκαετία. Οι δικαστές έκριναν πως ο πρώην υπουργός ζητούσε «ωφελήματα» κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Άμυνας από την άνοιξη του 1997 έως και τον Οκτώβριο του 2001. Σύμφωνα με το δικαστήριο, τα χρήματα που εισέπραξε διακινήθηκαν τμηματικά και μέσω άλλων προσώπων ή εταιριών ώστε να χαθούν τα ίχνη τους και να μην αποκαλυφθεί ο τελικός αποδέκτης.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό οι ποινές που επέβαλε το δικαστήριο είναι:

Άκης Τσοχατζόπουλος κάθειρξη 20 ετών,
Αστέριος Οικονομίδης 12 έτη,
Φρόσω Λαμπροπούλου 13 έτη,
Νικόλαος Ζήγρας 6 έτη,
Γιώργος Σαχπατζίδης 13 έτη,
Αρετή Τσοχατζοπούλου 12 έτη,
Βίκυ Σταμάτη 12 έτη,
Γιάννης Σμπώκος 16 έτη,
Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρα 10 έτη,
Νικόλαος Γεωργουλάκης 10 έτη,
Παναγιώτης Σταμάτης 6 έτη,
Οράτιος Μελάς 10 έτη,
Κωνσταντίνος Αντωνιάδης 10 έτη,
Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου 6 έτη,
Φώτιος Αρβανίτης 6 έτη,
Νικόλαος Καρατζάς 6 έτη,
Γιώργος Κωνσταντάτος 10 έτη.

Στη φυλακή παραμένουν με βάση την πρωτόδικη απόφαση οι Άκης Τσοχατζόπουλος, Γιάννης Σμπώκος, Αρετή Τσοχατζοπούλου, Βίκυ Σταμάτη, Φρόσω Λαμπροπούλου και Γιώργος Σαχπατζίδης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top