Σφοδρή κριτική στον Α. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ στη Βουλή

«Ένωσε» βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του!

Σφοδρή κριτική δέχθηκε σήμερα ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδρέας Γεωργίου κατά την ακρόασή του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ��χετικά με το ύψος των δαπανών που προέβλεπε ο προϋπολογισμός της ΕΛΣΤΑΤ για το 2014 (41 εκ. ευρώ) αλλά και για τις αμοιβές των εργαζομένων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. Γεωργίου κατάφερε να «ενώσει» στην εναντίον του κριτική βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ!

«Ο προϋπολογισμός της ΕΛΣΤΑΤ είναι πολύ υψηλός όπως και οι αμοιβές των εργαζομένων» ανέφερε ο Σ. Αναστασιάδης της ΝΔ, ενώ για «φαγοπότι» μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Γελαλής. Κριτική δέχθηκε ο κ. Γεωργίου και από τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη που χαρακτήρισε «πολύ ακριβή τη λειτουργία της Αρχής».

Ο κ. Γεωργίου απάντησε ότι η ΕΛΣΤΑΤ λειτουργεί με 789 άτομα, με μείωση προσωπικού κατά 20% τα τελευταία χρόνια, ενώ υποστήριξε ότι επιδιώκει να περιορίσει το κόστος λειτουργίας με συνεχείς μειώσεις στις ελαστικές δαπάνες.

Μια έκφραση που χρησιμοποίησε όμως για τους δημοσιονομικά στοιχεία στο παρελθόν, μιλώντας για «απάτες» από τους προκατόχους του, έγινε αιτία να οξυνθούν τα πνεύματα και να αναβιώσει η διαμάχη στο παρελθόν των σημερινών κυβερνητικών εταίρων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για τα στατιστικά στοιχεία του 2009 που οδήγησαν τη χώρα στο Μνημόνιο.

Ο κ. Γεωργίου δέχτηκε εντονότατη κριτική από τους βουλευτές της ΝΔ Σ. Αναστασιάδη, Κ. Κλειτσώτη, Ν. Παναγιωτόπουλο, όπως και από βουλευτές των άλλων κομμάτων που υποστήριξαν ότι διόγκωσε το έλλειμμα του 2009. «Παραποιήσατε τα στοιχεία. Είναι πλέον αποδεδειγμένο» υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ Σ. Αναστασιάδης ο οποίος υπενθύμισε την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί εις βάρος του.

«Σε αντίθεση με τις απάτες του παρελθόντος σήμερα τα στατιστικά της Ελλάδας γίνονται διεθνώς δεκτά» απάντησε ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ.

Ο πρόεδρος πάντως της Επιτροπής κ. Κ. Μαρκόπουλος τον κάλεσε να αιτιολογήσει τα λεγόμενά του, για να υποστηρίξει ο κ. Γεωργίου ότι η λέξη «απάτη» και «λαθροχειρία» δεν είναι δική του αλλά περιλαμβάνεται σε έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Ιανουαρίου του 2010 και σε ψήφισμα της Ευρωβουλής στις 14/3/ 2014.

«Είναι θέμα της ελληνικής δικαιοσύνης να αναζητήσει ευθύνες για απάτες και λαθροχειρίες. Δεν είναι δική μου δουλεία. Η δική μου δουλειά είναι να παράγω αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top