Ο Γιούνκερ στέλνει τον... Αβραμόπουλο στην Αφρική για τον Έμπολα

Στον Έλληνα Επίτροπο Μετανάστευσης και το χαρτοφυλάκιο της Ευρωπαϊκής Ιθαγένειας

Ο Γιούνκερ στέλνει τον... Αβραμόπουλο στην Αφρική για τον Έμπολα

Στα χέρια του Δημήτρη Αβραμόπουλου περνά και το χαρτοφυλάκιο της Ευρωπαϊκής Ιθαγένειας με απόφαση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που τίθεται υπό την έγκριση του Ευρωκοινοβουλίου, ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε ��ην πρόθεση του να αναθέσει και δεύτερο χαρτοφυλάκιο στον Έλληνα Επίτροπο Μετανάστευσης.

Λέγοντας ότι η ΕΕ στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων στην αντιμετώπιση του ιού Έμπολα στην Αφρική, ο κ. Γιούνγκερ είπε ότι ζήτησε ήδη από τον κ. Αβραμόπουλο και τον Κύπριο Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστο Στυλιανίδη να μεταβούν στην Αφρική προκειμένου να επιδειχθεί το ενδιαφέρον και η ενεργός παρουσία της ΕΕ στο πρόβλημα αντιμετώπισης του ιού.

«Με λύπη μου διαπίστωσα, ότι η Ευρώπη δεν είχε κινητοποιηθεί για την αντιμετώπιση του ιού, όσο τα κρούσματα εντοπίζονταν στις χώρες της Αφρικής. Οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες κινητοποιήθηκαν μόλις εμφανίσθηκαν τα πρώτα κρούσματα στην Ευρώπη» τόνισε ο κ.Γιούνκερ

Όπως καταλάβατε ο κύριος Γιούνκερ ζητά από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να βγάλει το φίδι από την τρύπα και πιο συγκεκριμένα να κάνει αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά τον θανατηφόρο ιό που έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top