Έως το τέλος Οκτωβρίου η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Βρούτσης: 100 δόσεις για χρέη έως 15.000 ευρώ

Έως το τέλος Οκτωβρίου η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές
Σε ισχύ θα βρίσκεται ως το τέλος Οκτωβρίου η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.
Οι διατάξεις αυτές θα συμπεριλαμβάνουν ένα πλαίσιο ρυθμίσεων, το οποίο -σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός στον Βήμα FM- θα συμπεριλαμβάνει τα εξής χαρακτηριστικά: «100 δόσεις για χρέη 15.000 ευρώ και κάτω και θα υπάρξει εκεί μία προσαρμογή στα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις και για χρέη άνω των 15.000 θα υπάρχουν 72 δόσεις και μια γενναία, προς τα κάτω, προσαρμογή σε πρόστιμα και προσαυξήσεις ή προστίμων. Ταυτόχρονα, θα έχουμε και μια γενναία μείωση επιτοκίου».
Ο κ. Βρούτσης προειδοποίησε «όσους δεν πληρώνουν για να μπουν στη ρύθμιση», ότι πρέπει να πληρώσουν τον Οκτώβρη για να πάρουν το πράσινο φως και να μπουν στη ρύθμιση, ενώ υπογράμμισε ότι για τους συνεπείς που είχαν ενταχθεί σε προηγούμενες ρυθμίσεις, θα υπάρξει ειδική μεταχείριση.
Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στην «καυτή πατάτα» του ασφαλιστικού, τονίζοντας ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τις πιο αξιόπιστες αναλογιστικές μελέτες που υπήρξαν ποτέ: «Εάν η αναλογιστική μελέτη, την οποία περιμένουμε, δείξει ότι τα στοιχεία είναι θετικά, δεν θα αυξηθούν αυτή τη στιγμή ούτε τα όρια ηλικίας ούτε θα μειωθούν οι συντάξεις». Παράλληλα, στάθηκε στη δουλειά που έχει γίνει στην απογραφή των ασφαλισμένων, εξηγώντας πως τέλος του 2014 «όσοι εργάζονται 20 χρόνια θα δουν τα ένσημα στο κομπιούτερ τους, ενώ τέλος του 2015 θα το δουν όλοι οι Έλληνες».
Αναφερόμενος στο «λευκό μητρώο εργοδοτών», ο κ. Βρούτσης τόνισε πως θα ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου του 2015 ��αι θα αφορά επιχειρήσεις που διατηρούν τους εργαζομένους τους ή τους αυξάνουν και δεν έχουν σοβαρές παραβάσεις στην εργατική νομοθεσία και δεν χρωστάνε στα ασφαλιστικά ταμεία. «Αυτές θα έχουν μια ευνοϊκή μεταχείριση του ΣΕΠΕ απέναντί τους, δεν θα χρειάζεται να μπουν σε ελέγχους και θα έχουν μια επιπλέον μείωση των ασφαλιστικών τους εισφορών» τόνισε ο υπουργός Εργασίας.
Τέλος, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι η κυβέρνηση με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα έβαλε τάξη σε ένα «κατακερματισμένο σύστημα που χύναμε νερό στη θάλασσα, δεξιά και αριστερά, χωρίς να το παίρνουν οι κατηγορίες που το είχαν ανάγκη».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top