Έντονος καυγάς Βολουδάκη, Αμανατίδου για την φύλαξη του ΕΚΠΑ on air

Πολιτικοί διαξιφισμοί για το… «face control» στο πανεπιστήμιο

Έντονος καυγάς Βολουδάκη, Αμανατίδου για την φύλαξη του ΕΚΠΑ on air

​Δεν λέει να κοπάσει η κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την φύλαξη του Ε��νικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και την απόφαση του Πρύτανη, Θ. Φορτσάκη να μπαίνουν στον χώρο του πανεπιστημίου με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Αυτή τη φορά διασταύρωσαν τα ξίφη τους ο βουλευτής της ΝΔ, Μανούσος Βολουδάκης με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Λ. Αμμανατίδου στην εκπομπή Live U του Star.

Η κα Αμμανατίδου τάχθηκε εναντίον, της επίδειξης αστυνομικής ταυτότητας για την είσοδο στο πανεπιστήμιο και της ανάθεσης της φύλαξης σε εταιρεία security, τονίζοντας ότι θα πρέπει να γίνει διαβούλευση για να αποφασιστεί η φύλαξη του πανεπιστημίου.

«Ο κ. Φορτσάκης δεν έβαλε εισιτήριο, για έλεγχο ταυτότητας μίλησε, το αυτονόητο που γίνεται σε όλα τα πανεπιστήμια στον κόσμο. Στο Μετσόβειο δυο μέρες πιο πριν, εκεί που δεν υπάρχει έλεγχος, δεν σας πείραξε και τους τρεις συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ που πήγαν και μπούκαραν μαζί με τους καταληψίες, ότι γινόταν εκδήλωση στην οποία μιλούσε τηλεφωνικά ο Ν. Μαζιώτης για την ένοπλη βία. Αυτό δεν σας πείραξε. Σας πείραξε ότι ο Πρύτανης είπε πως όποιος μπαίνει πρέπει να δείχνει ταυτότητα», της απάντησε ο κ. Βολουδάκης.

Από την πλευρά του ο Γ. Κουτρουμάνης από το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο το θέατρο του παραλόγου που επικρατεί στα ελληνικά πανεπιστήμια.

«Αυτά που συμβαίνουν στα ελληνικά πανεπιστήμια δεν συμβαίνουν σε κανένα άλλο πανεπιστήμιο στον κόσμο. Αυτοί που υποτίθεται ότι υπερασπίζονται το άσυλο και το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων είναι οι ίδιοι που το παραβιάζουν», είπε καταδικάζοντας τα τελευταία επεισόδια με τις καταλήψεις στο ΕΚΠΑ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top