Αποσύρθηκε άρον άρον τροπολογία για τη Διαύγεια-Ικανοποίηση στην Χαρ.Τρικούπη

Σκληρή επίθεση Ραγκούση σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ

​Αποσύρθηκε άρον άρον λόγω αντιδράσεων η τροπολογία "κατάργησης" της δημοσίευσης των δαπανών στη Διαύγεια.

Η διάταξη, η οποία είχε κατατεθεί από το υπουργείο Οικονομικών σε νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τις υπογραφές των Χαρδούβελη, Μητσοτάκη και άλλων υπουργών και προέβλεπε ότι ισχύουν αναδρομικά, μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου, όλες οι αποφάσεις για δαπάνες του δημοσίου ανεξάρτητα από το αν δημοσιεύθηκαν εγκαίρως οι σχετικές αποφάσεις στη "Διαύγεια", αποσύρθηκε τελικά, καθώς όπως εξήγησε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης η διάταξη παρείσφρησε από λάθος στην συγκεκριμένη τροπολογία.

Η απόσυρση, όπως ενημέρωσε η κ. Χριστοφιλοπούλου, θα γίνει από το υπουργείο Οικονομικών. Όπως εξήγησε η υφυπουργός, πρόθεση του υπουργείου ήταν να ρυθμίσει το θέμα της μεταφοράς μαθητών, αλλά σε μια περίοδο που προωθείται η Διαύγεια και για τις ΜΚΟ τίθεται εν αμφιβόλω το συγκεκριμένο σημείο.

Επίθεση σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ για τη Διαύγεια από Ραγκούση

Νωρίτερα,για απόπειρα εξουδετέρωσης του προγράμματος «Διαύγεια» από τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έκανε λόγο με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύ��σης, ο πρώην υπουργός του ΠαΣοΚ, κ. Γιάννης Ραγκούσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ραγκούσης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως επιχειρεί να νομιμοποιήσει «αδιαφανείς αποφάσεις της διακυβέρνησής τους που κανείς δεν γνωρίζει ποιες και πόσες είναι αυτές καθώς και ποιο είναι το επίπεδο της δαπάνης που προκάλεσαν στους Έλληνες φορολογούμενους».

giannis-ragkouseis.jpg

«Η Κυβέρνηση που πρόσφατα κατήργησε την αξιοκρατία στο κράτος επαναφέροντας τον σκληρό κομματισμό στην αξιολόγηση, στις προαγωγές, τώρα καταργεί και την διαφάνεια. Με εκπρόθεσμη τροπολογία, που με το παροιμιώδες θράσος που τους διακρίνει τόλμησαν να συντάξουν, εξουδετερώνουν την ουσία της Δι@ύγειας» είπε ο πρώην υπουργός.

«Επανέρχονται ουσιαστικά σε κάτι στο οποίο απέτυχαν στο πρόσφατο παρελθόν, με μια προτεινόμενη διάταξη νόμου - γενικής εφαρμογής - που ουδεμία σχέση έχει με την παραπειστική αιτιολογική έκθεση που υποτίθεται πως τη συνοδεύει. Επιχειρούν να νομιμοποιήσουν αδιαφανείς αποφάσεις της διακυβέρνησής τους που κανείς δεν γνωρίζει ποιες και πόσες είναι αυτές καθώς και ποιο είναι το επίπεδο της δαπάνης που προκάλεσαν στους Έλληνες φορολογούμενους» τόνισε ο κ. Ραγκούσης.

«Το σημερινό ΠαΣοΚ που συνήργησε στο νομοθετικό και αξιακό ανοσιούργημα του κ. Μητσοτάκη, με το οποίο παύθη��αν οι μοναδικοί αξιοκρατικά επιλεγμένοι διευθυντές στη δημόσια διοίκηση, θα συμπράξει και σε αυτήν τη νομοθετική και πολιτική παλινόρθωση του κράτους που μας χρεοκόπησε;» διερωτήθηκε.

Ικανοποιημένο το ΠΑΣΟΚ με την απόσυρση της διάταξης

Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την ικανοποίησή του σχετικά με την παρέμβαση της Υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύης Χριστοφιλοπούλου με την οποία απεσύρθη η παραπάνω διάταξη.

Η Χαριλάου Τρικούπη εξαπολύει νέα επίθεση στον Κυρ.Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης πως «είχε αποδεχθεί και υπογράψει τη σχετική τροπολογία που είχε εισηγηθεί το υπουργείο Οικονομικών».

Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι «όχι μόνο δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να υπονομεύσει το πρόγραμμα “Διαύγεια” και τη πλήρη διαφάνεια που εξασφαλίζει στις πράξεις της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά πρωτοστατεί στη Βουλή στο να αναρτούν υποχρεωτικά τα στοιχεία τους στη “Διαύγεια” και νέοι φορείς όπως οι ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από το Δημόσιο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top