Σαμαράς: ατμομηχανή ο τουρισμός για επιστροφή στην ανάπτυξη

Ομιλία του πρωθυπουργού στο συνέδριο του ΣΕΤΕ

«Δεν χρειαζόμαστε άλλο μνημόνιο, όχι μόνο βγαίνουμε, αλλά η Ελλάδα θα είναι απολύτως ασφαλής στην μετά μνημόνιο εποχή» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο 13ο συνέδριο του ΣΕΤΕ.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι την πόλωση κανείς δεν την θέλει αλλά δεν μπορεί η κυβέρνηση να επιτρέψει σε κανέναν να καταργήσει όσα έχουν γίνει και να εμποδίσει τις μεταρρυθμίσεις.

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι τα δυόμισι χρόνια έγιναν πολλά και θα γίνουν περισσότερα αρκεί «να μην πέσουμε ξανά σε περιδίνηση και πολιτική αβεβαιότητα και να συνεχίσουμε τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων γιατί αυτό είναι το συμφέρον της χώρας και του ελληνικού λαού».

«Σε αυτά τα δυόμισι χρόνια πετύχαμε την μεγαλύτερη δημοσιονομική εξυγίανση που έχει γίνει παράλληλα με σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, ανεβήκαμε 111 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας και θα συνεχίσουμε. Πετύχαμε πρωτογενή πλεονάσματα νωρίτερα από τον στόχο και τον επόμενο χρόνο μηδενίζουμε το έλλειμμα συνολικά και με τις πληρωμές του χρέους. Αυτά έδωσαν στην χώρα εικόνα αξιοπιστίας και ασφάλειας. Από αυτή την αναγεννητική προσπάθεια για την χώρα κερδίζουν όλοι. Ο τουρισμός κέρδισε ήδη, οι άλλοι κλάδοι θα ακολουθήσουν» τόνισε ο κ. Σαμαράς.


«Ατμομηχανή ο τουρισμός για την επιστροφή στην ανάπτυξη»


«Ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή για να βγούμε από την κρίση και να μπούμε στην ανάπτυξη, αλλά και τον καταλύτη για την ανάπτυξη και πολλών άλλων κλάδων» ανέφερε ακόμη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στο 13ο Συνέδριο του ΣΕΤΕ.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων, η Ελλάδα μπορεί να εξελιχθεί και θα εξελιχθεί σε μοναδικό προορισμό νησιωτικού τουρισμού, με την ανάπτυξη και επί μέρους κλάδων, όπως ο ιατρικός και ο θρησκευτικός τουρισμός.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα μπορεί να εκμεταλλευθεί την ανάπτυξη του τουρισμού για τα σκάφη αναψυχής, ως προορισμός για τα τουριστικά σκάφη αλλά και με την αξιοποίηση του κλάδου ναυπήγησης τουριστικών σκαφών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top