Αποκάλυψη STAR: Μήνυμα στήριξης από Ευρώπη με επίσκεψη Μοσκοβισί

Στην Ελλάδα η πρώτη επίσκεψη του νέου Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων

Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα της ευρωζώνης που θα επισκεφθεί ο νέος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, σύμφωνα με πληροφορίες του STAR.

H επίσκεψη του Μοσκοβισί θα είναι ένα σαφές μήνυμα έμπρακτης υποστήριξης προς όλες τις κατευθύνσεις και φυσικά τις αγορές.

Την ίδια ώρα, η τρόικα φθάνει στις αρχές Νοεμβρίου στην Αθήνα και -όπως και η κυβέρνηση- βιάζεται και αυτή να κλείσει το συντομότερο η αξιολόγηση και να γίνει η εκταμίευση των 7,1 δισ. ευρώ.

Ο λόγος είναι ότι αν υπάρξει εμπλοκή και καθυστέρηση, θα χρειαστεί να περάσει η επέκταση του προγράμματος στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, κάτι που εκτιμάται ότι είναι από πολύ δύσκολο έως αδύνατο να συμβεί.

Τέλος, όσον αφορά την αξιολόγηση και ειδικότερα τα καυτά ζητήματα των ανατροπών στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά, εξετάζεται από τους τροϊκανούς να συμφωνηθεί το περίγραμμα των αλλαγών αλλά η εφαρμογή τους να ενταχθεί στο ελληνικό πρόγραμμα που θα συνοδέψει την προληπτική γραμμή στήριξης για το 2015-16.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top