Διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για τα ληξιπρόθεσμα

Επείγεται η κυβέρνηση να κλείσει το ζήτημα

Τελείωσε πριν από λίγο στο υπουργείο Οικονομικών ευρεία διυπουργική σύσκεψη, με αντικείμενο τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.

Στη σύσκεψη, η οποία συνεκλήθη αμέσως μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών στο Μέγαρο Μαξίμου, συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου. Συμμετείχαν ακόμη οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού Λαζαρίδης και Πτωχός.

Η κυβέρνηση επιθυμεί να άρει τις έως σήμερα ενστάσεις της τρόικας και να φέρει το προσεχές διάστημα προς ψήφιση στη Βουλή, σχετική ρύθμιση, η οποία θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αποπληρωμή των οφειλών σε έως και 100 δόσεις. Για τον ίδιο λόγο φέρεται ο πρωθυπουργός να έδωσε εντολή στον κ. Χαρδούβελη να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Χαρακτηριστικό του μεγέθους του προβλήματος, είναι ότι τον Σεπτέμβριο φέτος οι απλήρωτες ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 1 δισ. ευρώ και υπερέβησαν πλέον τα 70 δισ. ευρώ.