Διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για τα ληξιπρόθεσμα

Επείγεται η κυβέρνηση να κλείσει το ζήτημα

Διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για τα ληξιπρόθεσμα

Τελείωσε πριν από λίγο στο υπουργείο Οικονομικών ευρεία διυπουργική σύσκεψη, με αντικείμενο τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.

Στη σύσκεψη, η οποία συνεκλήθη αμέσως μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών στο Μέγαρο Μαξίμου, συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου. Συμμετείχαν ακόμη οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού Λαζαρίδης και Πτωχός.

Η κυβέρνηση επιθυμεί να άρει τις έως σήμερα ενστάσεις της τρόικας και να φέρει το προσεχές διάστημα προς ψήφιση στη Βουλή, σχετική ρύθμιση, η οποία θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αποπληρωμή των οφειλών σε έως και 100 δόσεις. Για τον ίδιο λόγο φέρεται ο πρωθυπουργός να έδωσε εντολή στον κ. Χαρδούβελη να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Χαρακτηριστικό του μεγέθους του προβλήματος, είναι ότι τον Σεπτέμβριο φέτος οι απλήρωτες ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 1 δισ. ευρώ και υπερέβησαν πλέον τα 70 δισ. ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top