Ν. Δένδιας: «Η οικογενειακή στέγη πάντα θα προστατεύεται»

«Δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς»

Ν. Δένδιας: «Η οικογενειακή στέγη πάντα θα προστατεύεται»

​Για το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης για τα κόκκινα δάνεια, μίλησε ο υπουργός Νίκος Δένδιας, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, το νομοθέτημα αφορά μικρές επιχειρήσεις και στόχος είναι να απαλλαγούν οι επιχειρήσεις αυτές από το βάρος της κρίσης, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν, να απαλλαγούν από το βάρος των χρεών, να διατηρήσουν το προσωπικό τους, να προσλάβουν υπαλλήλους και να συμβάλλουν στο ΑΕΠ της χώρας.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι το νομοθέτημα αυτό δεν αφορά όσους αν και έχουν φτωχή επιχείρηση, οι ίδιοι είναι πλούσιοι.

«Βασική παράμετρος του νομοσχε��ίου για τα κόκκινα δάνεια είναι η ποσοστιαία μείωση των οφειλών προς το τραπεζικό σύστημα», είπε ο κ. Δένδιας, υπογραμμίζοντας ότι για να εφαρμοστεί ο νόμος βασική προϋπόθεση είναι να επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στο υπουργείο Οικονομικών και την τρόικα.

Ο κ. Δένδιας μίλησε ακόμα και για ένα καινούργιο εργαλείο που θα τεθεί σε ισχύ από τον Νοέμβριο και το οποίο θα επιτρέπει σε νέους επιχειρηματίες με καινοτόμες ιδέες να δανειστούν από τις τράπεζες, ώστε να υλοποιήσουν τις ιδέες τους.

«Αυτό που προωθούμε δεν πρόκειται να συμπεριλάβει μεγάλες επιχειρήσεις, σαν τα Ναυπηγεία. Θα γίνονται εξατομικευμένες έρευνες. Όταν διαπιστώνεται ότι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν πρόβλημα οικονομικό, χωρίς να είναι δική τους ευθύνη, τότε θα τίθεται σε εφαρμογή η ρύθμιση», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, τονίζοντας ότι το κράτος έχει την υποχρέωση να βοηθήσει.

Ο κ. Δένδιας τέλος ξεκαθάρισε ότι η πρώτη κατοικία δεν πρόκειται να κινδυνεύσει από τους πλειστηριασμούς.

«Η οικογενειακή στέγη πάντα θα προστατεύεται. Οι προσπάθειες γίνονται για να εξασφαλιστούν τα διαθέσιμα δάνεια, να προστατευτεί ο καταναλωτής και να διευκολυνθεί στη διευθέτηση των δόσεών του», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top