Ντ. Μπακογιάννη: «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τους 180 βουλευτές»

«Η κυβέρνηση δεν πρέπει να παρεκκλίνει από την πορεία της»

Ντ. Μπακογιάννη: «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τους 180 βουλευτές»

​Την άποψή της ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν οι 180 βουλευτές που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, εξέφρασε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιά��νη, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 Fm.

«Είναι πρόωρο να σας πω αν θα βγεi Πρόεδρος. Η ακραία πόλωση δυσκολεύει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Βλάπτει την χώρα η ακραία πόλωση. Κακώς επιτρέπουμε στους εαυτούς μας να παίζουμε ένα κομματικό παιχνίδι. Θα σας πω ότι το πρώτο θετικό δείγμα είναι η κοινή αντίδραση όλων των κομμάτων χθες στο θέμα της Κύπρου. Σήμερα δεν υπάρχουν οι 180 με βάση τις δηλώσεις τω�� βουλευτών. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν συνάδελφοι που είπαν ότι θα αποφασίσουν την τελευταία στιγμή», τόνισε.

Αναφερόμενη στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βγει από το μνημόνιο, η κα Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παρεκκλίνει της πορείας της.

«Εγώ πιστεύω ότι η κυβέρνηση με τίποτα δεν πρέπει να παρεκκλίνει από την πορεία της. Κρατήθηκε όρθια εν μέσω θυέλλης. Θα πρέπει και σήμερα να μην παρασυρθεί από λαϊκίστικες κορώνες. Χαίρομαι που αυτή την στιγμή μιλάμε επί της ουσίας. Χρειαζόμαστε στήριξη από την ΕΕ. Θα υπάρξει επιτήρηση αλλά όχι με τον τρόπο που ξέραμε. Δεν θα έρχονται κάθε τρεις μήνες οι τρεις καμπαλέρος να ελέγχουν. Όσοι λένε ότι έχουν διαφορετική λύση είναι βαθιά νυχτωμένοι», είπε με νόημα.

Όσο για τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ότι όταν βγει κυβέρνηση θα καταργήσει ότι έχει ψηφίσει η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, η κ. Μπακογιάννη είπε:

«Αυτό που ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα καταργήσει τους 370 νόμους και θα διαπραγματευθεί δεν συμβαίνουν ούτε στον Άρη».

Τέλος, υπογράμμισε ότι η έξ��δος από το μνημόνιο είναι κάτι που θα συναποφασίσει το οικονομικό επιτελείο με την τρόικα.

«Οφείλουμε να κάνουμε αυτό που μας συμφέρει. Δεν πρέπει υπό την πίεση του λαϊκισμού να θέσουμε σε αμφισβήτηση τις θυσίες του λαού. Χωρίς την έκθεση της τρόικας δεν θα γίνει τίποτα. Αν δεν κλείσουμε την διαπραγμάτευση και δεν τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα τότε πρέπει να ανοίξουν οι άλλες συζητήσεις για το χρέος. Ναι το χρέος θέλει ρύθμιση. Προβλέπω ότι θα πάμε σε μια επιμήκυνση με σταθερό επιτόκιο», δήλωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top