Δένδιας: ο τουρισμός είναι κύριος πυλώνας οικονομικής ανάπτυξης

«Το τουριστικό προϊόν είναι το πλέον εξαγώγιμο»

Δένδιας: ο τουρισμός είναι κύριος πυλώνας οικονομικής ανάπτυξης

«Το τουριστικό προϊόν είναι εξαιρετικά ευαίσθητο. Είναι προφανές πόσο η βελτίωση της εικόνας της χώρας μας στους τομείς της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, π��υ κατά το παρελθόν λειτούργησε ανασταλτικά για την άφιξη τουριστών - με σκηνές σε παγκόσμια ειδησεογραφικά πρακτορεία που παρουσίαζαν το κέντρο της Αθήνας ως εμπόλεμη ζώνη- βοήθησε στην εκτόξευση των αφίξεων» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκος Δένδιας, μιλώντας σήμερα το βράδυ στο επίσημο δείπνο του 13ου συνεδρίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε τον τουρισμό «κύριο πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης της χώρας», αλλά παραδέχθηκε ότι υπάρχει σημαντική φορολογική επιβάρυνση στις τουριστικές επιχειρήσεις, η οποία έχει αρνητικές επιπτώσεις στη ζήτηση των υπηρεσιών τους και ανήγγειλε ότι τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει ο διάλογος για τον νέο αναπτυξιακό νόμο.

«Το τουριστικό προϊόν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως το πλέον εξαγώγιμο εθνικό προϊόν και ως τέτοιο να προστατεύεται. Έχουμε δεσμευθεί, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, για ενιαίο φορολογικό συντελεστή 15% στις επιχειρήσεις, δέσμευση που θα τηρηθεί» τόνισε ο υπουργός ��νάπτυξης.

Ο κ. Δένδιας παρέθεσε μία σειρά από μεταρρυθμίσεις που όπως είπε αφορούν άμεσα και στον τουρισμό, όπως τη δημιουργία πλαισίου ανάπτυξης της καινοτομίας, με με την αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέος και το νέο νόμο για τα «κόκκινα δάνεια», τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την επιδότηση του επιτοκίου των υφισταμένων ενήμερων επιχειρηματικών δανείων, με τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το IfG και τη σχεδιαζόμενη Αναπτυξιακή Τράπεζα, για την ενίσχυση της ρευστότητας, τη δυνατότητα δεύτερης ευκαιρίας στους έντιμους επιχειρηματίες, τη διευκόλυνση των ξένων επενδύσεων κ.α.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top