Νέες βολές Πρωτόπαπα κατά Μητσοτάκη για το μισθολόγιο του Δημοσίου

Τα «σκάγια» πήραν και τον Αδ. Γεωργιάδη…

Νέες βολές εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ διά του Χρήστου Πρωτόπαπα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με το ζήτημα των μειώσεων που προβλέπονται στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, το οποίο έχει προκαλέσει διαμάχη μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.

«Υπάρχει ένα σχέδιο, το οποίο ουδείς διαψεύδει. Το μόνο που κάνουν τα δύο συναρμόδια Υπουργεία, Οικονομικών και Διοι��ητικής Μεταρρύθμισης, είναι να ρίχνουν το ένα την ευθύνη στο άλλο για τη διαρροή. Ποσώς με ενδιαφέρει… Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι ότι εμείς ουδέποτε έχουμε κληθεί να συζητήσουμε συγκεκριμένο σχέδιο. Το βλέπουμε στις εφημερίδες. Αυτό το σχέδιο ορθώς λέμε στον κόσμο ότι δεν το έχουμε δει και δεν το έχουμε αποδεχθεί και δεν δεσμεύει την κυβέρνηση. Το λέμε ορθά. Και ας μάθουν οι υπουργοί, αντί να δεσμεύουν, να καθίσουν να συζητάνε με τους κυβερνητικούς εταίρους τους» δήλωσε ο κ. Πρωτόπαπας (ο οποίος εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ στις συζητήσεις με την τρόικα) στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά Fm.

Ο ίδιος ισχυρίσθηκε ότι στο Παρίσι, στη συζήτηση με την τρόικα, ο κ. Μητσοτάκης «είπε κάτι για νέο μισθολόγιο, με δύο-τρία powerpoint, τίποτε άλλο». Όπως πρόσθεσε «δεν ήταν ολοκληρωμένο σχέδιο και μίλησε για μείωση του εισαγωγικού μισθού των νεοεισερχομένων και την προηγούμενη ημέρα είχαμε θέσει στην προ-σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του πρωθυπουργού, στο Μαξίμου, μετά από παρέμβαση και του κ. Βενιζέλου, να μην τεθεί θέμα από εμάς για μείωση του κατώτατου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων. Δυστυχώς, ο κ. Μητσοτάκης πήγε και το έθεσε μόνος του».

Όπως επίσης ισχυρίσθηκε, ανέφερε τότε στον σύμβουλο του πρωθυπουργού κ. Παπασταύρου ότι δεν θα θέσει θέμα εκείνη τη στιγμή, για να μην εκτεθεί η κυβέρνηση μπροστά στην τρόικα, αλλά επισήμανε παράλληλα ότι αυτό ήταν εκτός συμφωνίας και δεν δέσμευσε το ΠΑΣΟΚ. «Πριν δύο μήνες, συναντηθήκαμε με τον κ. Μητσοτάκη και δεν μας είπε τίποτα, για κανένα σχέδιο. Μόνο κάποιες σκέψεις στον αέρα. Του αντιτείναμε και εμείς κάποιες. Και συμφωνήσαμε σε κάτι: πως ό,τι και να γίνει, πρέπει να έχει ένα συνολικό χαρακτήρα, γιατί πριν από δύο χρόνια κάναμε μισθολόγιο. Και αυτό έγινε χωρίς να μας ρωτήσει. Έγινε το Μάρτιο, χωρίς να ερωτηθούμε, αλλά το ξεπερνώ αυτό, διότι είναι πάνω απ’ όλα τα συμφέροντα της χώρας. Είναι δυνατόν να κάνουμε ένα νέο μισθολόγιο και να μην το συνδέουμε με ένα νέο σχέδιο αξιολόγησης; Δεν είναι σοβαρή εικόνα αυτή» τόνισε.

Ο κ. Πρωτόπαπας άσκησε ��ριτική και στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ κ. Άδ. Γεωργιάδη, επειδή υπερασπίσθηκε τον Κυρ. Μητσοτάκη.

«Είχαμε και αυτόβουλο υπερασπιστή του κ. Μητσοτάκη τον κ. Γεωργιάδη. Ο κ. Γεωργιάδης πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι με αυτού του είδους τις παρεμβάσεις κάνει κακό και στην παράταξή του. Απορώ πώς δεν το καταλαβαίνει. Ποια μεταρρύθμιση θέλει η Ν.Δ.; Το 25ευρο θέλει ο κ. Γεωργιάδης; Αυτή είναι η μεταρρύθμιση; Ή θέλει συνεχώς συγκρούσεις, όλη την ώρα, που προσπαθούμε να μαζέψουμε; Στο ασφαλιστικό π.χ. έχουμε μια πραγματικότητα: την 1.1.2015 εφαρμόζεται ο λεγόμενος νόμος Λοβέρδου-Κουτρουμάνη. Έχει σταδιακή εφαρμογή και τώρα λέμε ότι η λογική – γιατί κάποια στιγμή πρέπει να μιλάμε και με τη λογική σ’ αυτή τη χώρα – λέει ότι από 1.1.2015 θα εφαρμοστεί, θα το αξιολογήσουμε και σε δύο-τρεις μήνες θα το αξιολογήσουμε και θα κουβεντιάσουμε τι προσφέρει» υποστήριξε ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top