«Τινάχτηκαν στον αέρα τα όνειρα του Σαμαρά για έξοδο από το Μνημόνιο»

«Αθεράπευτες ακόμη οι πληγές της ελληνικής οικονομίας» λέει η Die Welt

«Τινάχτηκαν στον αέρα τα όνειρα του Σαμαρά για έξοδο από το Μνημόνιο»
Για όνειρα του Αντώνη Σαμαρά περί εξόδου από το Μνημόνιο που τινάχθηκαν στο αέρα κάνει λόγο η Die Welt.

«Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας τινάχτηκαν τα όνειρα του Αντώνη Σαμαρά στον αέρα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ήλπιζε ότι στο τέλος του χρόνου θα εκδίωκε από τη χώρα την τρόικα αλλά κυρίως το μισητό ΔΝΤ. Αλλά οι αναταράξεις στα χρηματιστήρια τον ‘προσγείωσαν’. Τα επιτόκια εκτινάχθηκαν σε απαγορευτικά ύψη για τη χρηματοδότηση του χρέους» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

Σύμφωνα με την ίδια, σε κανέναν άλλο τα σημάδια δεν ήταν πιο φανερά ωστόσο «ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν ήταν φυσικά ο μοναδικός που παρατήρησε πώς διαμορφωνόταν η κατάσταση» καθώς «επρόκειτο για προειδοποιητική βολή προς τους Ευρωπαίους, που δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ήρεμες περιόδους για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους».

«Η ευρωκρίση μοιάζει με ενεργό ηφαίστειο, το οποίο δεν έχει ακόμη εκραγεί, αλλά βγάζει λάβα. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι διευκρίνισε το τελευταίο διάστημα με πολλούς τρόπους ότι με την πολιτική του θέλει να αγοράσει χρόνο, αλλά μόνος του δεν είναι σε θέσει να τραβήξει την Ευρωζώνη από το βούρκο» κατέληξε η Die Welt. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top