Τα γυρνάει ο Λαφαζάνης: Εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι δεν θα ξεπληρώσουμε το χρέος

"Βεβαίως η χώρα μας χρειάζεται χρηματοδοτική στήριξη"

Τα γυρνάει ο Λαφαζάνης: Εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι δεν θα ξεπληρώσουμε το χρέος

Χρηματοδότηση από τους Ευρωπαίους εταίρους χωρίς…. όρους θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ στη περίπτωση που γίνει κυβέρνηση. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στο Mega για την διαπραγματευτική γραμμή που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν αναδειχτεί πρώτη πολιτική δύναμη στην χώρα, παρά το γεγονός ότι μέχρι πρόσφατα δήλωνε ότι «θα καταργήσουμε τα μνημόνια και θα διαγράψουμε το μεγαλύτερο μέρος του χρέους»

Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαγράψει το χρέος και θα σκίσει μνημόνια όταν ξέρει ότι υπάρχουν κοινοβούλια και λαοί στην Ευρώπη από τους οποίους εξαρτώνται πολλά, είπε χαρακτηριστικά «εμείς δεν ξυπνήσαμε ένα πρωί και λέμε δεν θα αποπληρώσουμε το χρέος μας, αν και ξέρουμε ότι το χρέος αυτό είναι άδικο».

Σε όσους λένε πως δεν υπάρχει περίπτωση οι Ευρωπαίοι να δώσουν χρήματα χωρίς όρους, ο κ.Λαφαζάνης απάντησε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα τηρήσει το πρόγραμμα του με την στήριξη του ελληνικού λαού».

Αναφερόμενος στην προληπτική γραμμή στήριξης την οποία προωθούν οι δανειστές για την Ελλάδα, ο κ.Λαφαζάνης τόνισε πως «βεβαίως η χώρα μας χρειάζεται χρηματοδοτική στήριξη, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται με όρους υποτέλειας».

Σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ.Μητσοτάκη, πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδιζε τις εκλογές, η χώρα θα επέστρεφε στην δραχμή, προτείνοντας μάλιστα να μπει η μορφή του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο νέο χαρτονόμισμα των 1.000 δραχμών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε «Ο κύριος Μητσοτάκης έχει πολλή φαντασία, την χρησιμοποιεί για να προωθήσει μια πολιτική ραγιαδισμού. Αυτά που κάνει η ΝΔ είναι η χειρότερη υποτέλεια, μετέτρεψε τη χώρα σε μπανανία, που άγεται και φέρεται από τις αγορές και τους υπαλληλίσκους της ΕΕ».

«Δυστυχώς η χώρα όχι μόνο δεν βγαίνει από το μνημόνιο, αλλά μπαίνει σε διηνεκή κηδεμονία και ο αντιπερισπασμός σε αυτά είναι βάλουμε τον Λαφαζάνη στο χιλιάρικο, λυπάμαι πολύ …η ευτέλεια έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο» πρόσθεσε ο κ.Λαφαζάνης.

Απαντώντας στην Σ.Βούλτεψη, η οποία υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε σχίσμα, είπε πως «η κυβέρνηση είναι πανικόβλητη».

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top