Μητσοτάκης: «το πρόσωπο του Λαφαζάνη στο νέο χιλιάρικο»

Τι λέει ο υπουργός για την έξοδο από το μνημόνιο

Μητσοτάκης: «το πρόσωπο του Λαφαζάνη στο νέο χιλιάρικο»

Την δική του εκτίμηση για το τι θα συνέβαινε εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδιζε τις εκλογές κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: τονίζοντας ότι η χώρα θα επέστρεφε στην δραχμή, προτείνει να μπει η μορφή του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο νέο χαρτονόμισμα των 1.000 δραχμών!

«Είναι προφανώς σε πολύ καλύτερη κατάσταση από το 2012, χάρη στις προσπάθειες αυτής της κυβέρνησης και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Όμως, δεν έχει ακόμη τις αντοχές που απαιτεί μια αγορά καχύποπτη και πάνω από όλα ευαίσθητη στην παραμικρή αλλαγή πολιτικών και οικονομικών δεδομένων. Το ότι βγήκαμε από το νοσοκομείο δεν σημαίνει ότι μπορούμε να τρέξουμε και μαραθώνιο...», λέει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στον «Ελεύθερο Τύπο».

Ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο, ο κ. Μητσοτάκης απευθύνεται «σε αυτούς που φαντασιώνονται διαγραφές χρέους και άλλες τέτοιες ανοησίες» και διερωτάται: «αν σήμερα οι αγορές κλείνουν για την Ελλάδα με τέτοια ευκολία, τι θα συμβεί αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές; Και πώς τότε θα χρηματοδοτηθεί η χώρα; Γιατί τότε δύο επιλογές υπάρχουν. Είτε η χώρα θα αποταθεί ικέτης στους πιστωτές της για ένα ακόμα σκληρότερο Μνημόνιο είτε θα επιστρέψει στη δραχμή προς μεγάλη ικανοποίηση του κ. Λαφαζάνη, το προφίλ του οποίου ενδεχομένως να κοσμεί το νέο χιλιάρικο...».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top