Τσίπρας: «φούσκα που έσκασε η έξοδος από το Μνημόνιο»

Εκλογές το συντομότερο ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας: «φούσκα που έσκασε η έξοδος από το Μνημόνιο»

Για «φούσκα που έσκασε» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στο σχέδιο της κυβέρνησης περί εξόδου από το Μνημόνιο, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, που συνεδριάζει αυτό το Σαββατοκύριακο. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη για μια νέα ισχυρή κυβέρνηση και επανέλαβε ότι οι 180 ψήφοι για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν μπορούν να συγκεντρωθούν.

«Ποιά κυβέρνηση μπορεί να διαπραγματευτεί γι�� το καλό της Ελλάδας και του λαού της; Η κυβέρνηση των Μνημονίων; Η κυβέρνηση που βγαίνει δεξιά και αριστερά και δηλώνει ότι το χρέος είναι βιώσιμο; Η κυβέρνηση που δεσμεύονται στα προαπαιτούμενα;», διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και στη συνέχεια πρόσθεσε: «η απάντηση είναι ότι οι μάσκες πια έπεσαν και τα ψέματα τελείωσαν. Η Ελλάδα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση, με ισχυρή λαϊκή εντολή και στήριξη. Μια κυβέρνηση που θα εγγυηθεί τα συμφέροντα της Ελλάδας και του λαού της και θα αγωνιστεί για αυτά. Και αυτή θα είναι μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων του».

Παράλληλα, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολουθεί το δρόμο της πόλωσης και σε αυτόν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα την ακολουθήσει, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις εξελίξεις στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και τις προκλήσεις της Τουρκίας στην Κύπρο για να τονίσει την ανάγκη μιας νέας εξωτερικής πολιτικής.

«Όσο πιο ισχυρή και ευρεία θα είναι η νίκη μας στις επόμενες εκλογές, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η θέση της χώρας και του λαού μας. Και οι εκλογές αυτές πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό. Η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια θα συνεχίσει αυτόν τον καταστροφικό δρόμο», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.

Χαρακτηρίζοντας «ορόσημο» την επικείμενη προεδρική εκλογή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι το ζήτημα είναι πολιτικό και δεν έχει να κάνει με το πρόσωπο, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει τον αριθμό των 180 βουλευτών που απαιτούνται και καλώντας τους ανεξάρτητους βουλευτές να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το τι θα πράξουν.

«Ο λαός το Μάιο τους αποδοκίμασε. Είναι η κυβέρνηση του δεύτερου και του τέταρτου κόμματος. Δεν έχουν δημοκρατική νομιμοποίηση για να συνεχίσουν. Ο τόπος χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση, με νέο σχέδιο, και με νέα, ισχυρή λαϊκή εντολή. Και η κυβέρνηση αυτή θα είναι μια αριστερή κυβέρνηση, θα είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε ο κ. Τσίπρας και δήλωσε ανοικτός σε συζήτηση με άλλες προοδευτικές δυνάμεις, προσθέτοντας, ωστόσο, πως «υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα μέχρι τον σχηματισμό αριστερής κυβέρνησης».

Δείτε στο βίντεο απόσπασμα από την ομιλία Τσίπρα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top