Σαμαράς: Σηκώνουμε το μεγαλύτερο βάρος από την παράνομη μετανάστευση

"Πρέπει να υπάρξει άμεση δράση"

Σαμαράς: Σηκώνουμε το μεγαλύτερο βάρος από την παράνομη μετανάστευση

Το θέμα της παράνομης μετανάστευσης και η πίεση που δέχεται η Ελλάδα βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με ξένους ηγέτες, κατά τη διάρκεια του δείπνου στο Παλάτσο Ρεάλε, στο Μιλάνο, στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής ΕΕ- Ασίας, το βράδυ της Πέμπτης.

Palazzo_Reale.jpg

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η Ελλάδα και οι άλλες μεσογειακές χώρες σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος, υπογραμμίζοντας ότι η παράνομη μετανάστευση συνιστά ένα πρόβλημα ασφάλειας που απαιτεί άμεση δράση.

Ο πρωθυπουργός συνέδεσε το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης με αυτό της οικονομικής κρίσης και των κοινωνικών εντάσεων, ενώ επέμεινε στις διαδικασίες επαναπροώθησης και επαναπατρισμού των μεταναστών, αφού μάλιστα στη συγκεκριμένη σύνοδο λαμβάνουν μέρος χώρες από όπου προέρχεται το κύριο μεταναστευτικό κύμα.

Παράλληλα στο δείπνο των ηγετών της συνόδου, ο κ. Σαμαράς είχε εκ νέου συζήτηση με τον Κινέζο πρωθυπουργό, αλλά και τους πρωθυπουργούς της Σιγκαπούρης, της Ιαπωνίας, της Τσεχίας καθώς και με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top